Pie savas oriģinālmūzikas ķērusies arī pazīstamā bekvokāliste Linda Rušeniece

© Publicitātes foto

Pēdējā laikā vairākas Latvijā pazīstamas bekvokālistes pievērsušās savas oriģinālmūzikas radīšanai un solo iznācieniem – iesākumā ar to paspīdēja Una Daniela, bet nesen šajā lauciņā debitēja arī viņas kolēģe un līdzgaitniece Linda Rušeniece, kura pieņēmusi skatuves vārdu Linn.

Par Lindas Rušenieces jeb Linn debijas singlu kļuvis “Mani vāri” - īpatnējā roka, popa, “r&b” un soula mikslī ieturēta dziesma, kas varētu būt pārsteigums Lindas daiļrades pārzinātājiem, jo no viņas drošās un varenās balss drīzāk tika gaidīts kaut kas tuvāks rokmūzikai.

Līdz šim Linda vairāk bijusi redzama un dzirdama, sadarbojoties ar tādiem māksliniekiem kā “Prāta Vētra”, “Astro’n’out”, Edavārdi, Chris Noah, Ralfu Eilandu, Jāni Šipkēvicu jeb Shipsea, ukraiņu dziedātāju Veru Brežņevu un citiem. Ikdienā Linn palīdz realizēties jauniem un jau pieredzējušiem dziedātājiem kā vokālā pasniedzēja, darbojas Kristīnes Prauliņas vadītajā Rīgas Gospeļkorī un aktīvi strādā pie sava debijas albuma, kas būšot dzirdams jau pavisam drīz. Šī gaidāmā albuma pirmais singls ir “Mani vāri”.

Dziesmas nosaukums var šķist mulsinošs, taču tas patiesībā nav nemaz tik abstrakts. “Kas mums visiem asociējas ar vārīšanos? Bez parastās ūdens vārīšanās šis vārds sevī ietver arī runāšanos, dusmošanos, būt skaļam, nepārtrauktam, intensīvi risināties, veidoties - tik daudz emocijas vienā, šķietami vienkāršā vārdā. Man vārīšanās nozīmē arī pārmaiņas, iegūt jaunu formu, izvārīt emocijas un izveidoties no jauna,” skaidro Linn.

“Arī mūsu domas ir nepārtrauktas un intensīvas kā pats vārīšanās process. Līdz ar to dziesma ir kā saruna ar sevi - par šaubām un bailēm, kā arī piedošanu, ļaušanos pārmaiņām un jaunām pieredzēm. Reizēm ir vienkārši jāļaujas vārīšanās procesam, jo beigās vari nonākt pie atklāsmēm, kuras citādi nebūtu uzzinājis par sevi,” stāsta Linn. “Vēlos, lai klausītājs šīs dziesmas vēstījumu spēj asociēt ne tikai kā sarunu ar sevi, bet arī sev tuvu cilvēku vai domubiedru.”

Svarīgākais