Pēc Jāņiem sāksies Velomūzikas koncerti

© Ģirts Ozoliņš / F64

Ar koncertu Zasā 26.jūnijā sāksies Velomūzikas koncerti, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Trīspadsmito vasaru uz dažādām Latvijas vietām savus klausītājus aicina Velomūzikas dalībnieki. Šovasar velomūziķu ceļi vīsies pa Sēlijas un Latgales novadiem, iegriežoties Andzēnos, Lonē, Elkšņos, Mežgalē, Dignājā, Muktupāvelos, Višķos un citās.

Pirmais koncerts paredzēts 26.jūnijā plkst.20 Sēļu amatniecības centrā "Rūme" Zasā. Ieeja visos Velomūzikas koncertos ir bez maksas.

Šīs vasaras Velomūzikā pedāļus mīs un koncertos ar klausītājiem satiksies mūziķi Kārlis, Kazāks, Maija Ušča, Kaspars Tobis, kā arī aktieri Karīna Tatarinova, Kaspars Zvīgulis.

Velomūzikas koncertos izskanēs gan Kazāka orģinālmūzika, gan latviešu, līvu un latgaliešu tautasdziesmas. Velomūzikas koncerti norit bez papildu apskaņošanas, izmantojot tikai uz velosipēdiem līdzi vestus akustiskos mūzikas instrumentus - ģitāras, mandolīnu, ukuleli un basa ukuleli.

"Tas ir brīnums man pašam - kā dziesmas ieskanas Velomūzikā. Kā mēs skanam katrā vietā citādi, cik ļoti vieta, klausītāji un nogurums maina mūs pašus," atzīst Velomūzikas idejas autors Kazāks.

Viņš arī uzskata, ka "ir neticami, cik spēcīgus, radošus un gaišus cilvēkus mēs sastopam ceļā".

Velomūzikas piedzīvojums ir aizsācies 2012.gadā un līdz šim gadam pa Latvijas mazākajiem ceļiem un takām kopumā mēroti aptuveni 6500 kilometri, kā arī piedzīvoti vairāk par 100 muzikāliem vakariem.

Svarīgākais