Pēc četru gadu pārtraukuma pie Vestienas atgriezīsies “Ezera skaņas”

© Publicitātes foto

Pēc četru gadu pauzes atkal norisināsies par kulta pasākumu mākslas un dabas sintēzes cienītāju aprindās savulaik kļuvušās “Ezera skaņas” - 10. augustā Madonas novada Vestienas pagasta Kāla ezerā un tā krastos pasākums atzīmēs savu desmito jubileju

“Ezera skaņas” ir netipisks muzikālais pasākums, kas sākas brīdi pirms saullēkta - pulksten 4.00. “Apmeklētāji sapulcējas laivās Kāla ezera vidū, visapkārt vēl valdot tumsai un klusumam. Tad ezerā parādās peldoša skatuve un no tās atskan pirmās muzikālās skaņas. Mūzikas intensitāte pieaug līdz ar gaismu un savu kulmināciju sasniedz saullēktā,” stāsta pasākuma rīkotāji. Notikuma apakšnosaukums šoreiz būs “Es skatos uz miglainu mākoni...”, un tas pirmoreiz norisināsies divas dienas.

Šis ir nekomerciāls pasākums ar uzsvaru uz mākslinieciskām idejām un brīvu radošo izpausmi. Šogad “Ezera skaņu” programma veltīta cilvēka apziņas pētīšanai ar mākslinieciskiem izteiksmes līdzekļiem, īpašu uzmanību pievēršot cilvēka unikālajai spējai atrast sakarības abstraktos paternos. Muzikālās performances šoreiz līdz pat 11. augusta pēcpusdienai turpināsies arī uz sauszemes - "Festen” ostā. Apmeklētāji varēs pārnakšņot teltīs ostas teritorijā, vērtēt mūzikas performances un skatīt ainaviskos dabas skatus pie Kāla ezera.

Pasākuma mākslinieciskās ieceres pilnvērtīgai norisei tas paredzēts maksimāli dažiem simtiem cilvēku, tādēļ interesentiem ieteicams biļetes iegādāties jau laikus. Uz pasākumu var ierasties ar savu peldlīdzekli, taču, pērkot papildu biļeti, laivu iespējams arī rezervēt.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais