Festivāla „Rīgas ritmi” pavasara koncertu sērija sāksies pēc Lieldienām

© publicitātes foto

Šogad starptautiskā mūzikas festivāla „Rīgas ritmi” pavasara koncertu sērija notiek no 26. līdz 30. aprīlim Kongresu namā, kur uzstāsies „European Jazz Orchestr”, „Omar Puente Band”, „Hamleto Stamato Quintet” un „Bobby McFerrin & Chicago Children Choir”.

Starptautiskais mūzikas festivāls „Rīgas ritmi” – ir viens no apmeklētākajiem un iemīļotākajiem mūzikas pasākumiem Latvijā, tas pulcē augstas klases pašmāju un ārzemju māksliniekus. Tā norisi atbalsta arī Rīgas pašvaldība.

26. aprīlī plkst. 19.00 festivāla „Rīgas Ritmi” pavasara sesijas ietvaros uzstāsies Eiropas jauno mūziķu apvienība „Eiropas Džeza Orķestris”, kas ir Dānijā dibinātās organizācijas „Swinging Europe” izlolots projekts, kura ietvaros no dažādām Eiropas valstīm ik gadu tiek atlasīti talantīgi jaunie mūziķi vecumā no 18 - 30 gadiem, lai izveidot džeza bigbendu un dotos vērienīgā koncerttūrē. Katru gadu projektam tiek piesaistīts cits diriģents un aranžētāji, atlasīti citi mūziķi. Tādējādi katra tūre ir absolūti unikāla.

29. aprīlī plkst. 19.00 uzstāsies „Omar Puente Band” un „Hamleto Stamato Quintet”. Vijolnieks, komponists, aranžētājs, producents un pedagogs Omars Puente savā dvēselē ir afrikānis un viņa sirds sitas kubiešu ritmos. Savukārt Hamleto Stamato ir atzīts par daudzsološāko Brazīlijas jaunās paaudzes pianistu. Stamato klavierspēli raksturo ugunīgie sambas ritmi un brazīļu instrumentālās mūzikas tradīcijas.

30. aprīlī plkst. 19.00 mūzikas festivālā viesosies „Bobby McFerrin & Chicago Children Choir”. Šodien B. Makferins ir viens no ievērojamākajiem džeza vokālās mākslas novatoriem un improvizatoriem, četru oktāvu balss īpašnieks, kurš ritmu un savu balsi pārvalda tik labi, ka viens pats spēj imitēt vairāku cilvēku vienlaicīgu dziedājumu. B. Makferina koncertā Rīgā klausītāji varēs iepazīties ar kompozīcijām no albūma „VOCAbuLarieS”, kurš tika nominēts trīs „Grammy 2011” kategorijās. Latvijas mūzikas mīļotājiem šoreiz sagādāts arī īpašs pārsteigums - tikai Rīgā mākslinieks uzstāsies kopā ar Čikāgas bērnu kori (Chicago Children's Choir) Žozefīnes Lī (Josephine Lee) vadībā.

Izklaide

Pēc sensacionālās uzvaras Eirovīzijā šveicietis Nemo ar saviem koncertiem ir uz izķeršanu – pie mums viņš iepriekš bija pieteikts ar koncertu nākamā gada 10. aprīlī koncertzālē “Palladium”. Taču izrādās, ka viņš Latvijā viesosies jau krietni ātrāk – tūlīt, tūlīt Laimas Vaikules organizētajā festivālā!

Svarīgākais