Grupa „Sub Scriptum” izlauzušies no sava „Sub Būra”

© Dmitrijs Suļžics/MN

Šī gada sākumā apņēmušies būt koši un ražīgi, indie grupa „Sub Scriptum” tikko ir laidusi klajā savu jaunāko minialbumu (EP), kas pirmoreiz Latvijā ierakstīts pop-up studijā tirdzniecības centrā. Līdz ar albuma iznākšanu grupa aizvadījusi koncertus Liepājā un Rīgā, un viesojās uz interviju mūsu TV studijā.

Grupas jaunākā EP tapšanā piedalījušies vairāki zināmi viesmākslinieki, tai skaitā reperis Ozols, pianists Andrejs Osokins un perkusiju speciālists Nils Īle. Tāpat publiski veiktajos ierakstos iepirkšanās centrā „AKROPOLE Alfa” dzirdami arī apmeklētāji, no kuriem lielākā daļa pirmo reizi dzīvē saskārās ar mūzikas ierakstu veidošanu.

Šis nav pirmais unikālais projekts Latvijā, kuru īstenojuši Madonas puišu grupa. Iepriekšējos gados „Sub Scriptum” vairākkārt ir devušies labdarības tūrēs pa Latvijas bērnu namiem, kas notika pateicoties tikai un vienīgi puišu iniciatīvai, nevis, piemēram, pakļaujoties sponsoru spiedienam. Raidījumā „Nra.lv sarunas” uzzinām vēl vairākus interesantus faktus par grupu „Sub Scriptum” un viņu sekmēm improvizētajā ierakstu studijā, kā arī ielūkojamies tikko izdotajā video klipā dziesmai „Ievēlies”.

Pēc līdzīga scenārija, kā albuma ierakstā, sadarbībā ar skaņas/gaismas uzņēmumu "100DB", 16. maijā tika sarīkots grupas koncerts Liepājā, pludmalē uzbūvējot improvizētu pop-up skatuvi. "Sub Scriptum" dzīvajos koncertos, uz lielākām un mazākām skatuvēm, būs sastopami visas vasaras garumā. Vairāki koncerti vēl tiek saskaņoti, bet šobrīd zināms, ka viņi uzstāsies sekojošās vietās un datumos:

1. jūnijs - "Labdarības tirgus" diena Imantā, Rīgā
23. jūnijs - "Lielais LĪGO" Lizumā

5. jūlijs - "Pegaza Pagalms" Liepājā
20. jūlijs - "Grandioza Nakts" Kuldīgā

3. augusts - festivāls "Summer Sound"
16. augusts - "Fontaine Palace" Liepājā (kopā ar Indygo)
17. augusts - "Fontaine Rock City Pāvilostā" (kopā ar Indygo un Detlef)