Detlefs iesāk gadu ar jaunu mūziku un izpārdotiem koncertiem

© Publicitātes foto

Par vienu no pagājušā gada nogales skaļākajiem notikumiem latvju mūzikā kļuva savulaik populārā rokmūziķa Detlefa atgriešanās – bez īpaši lielas reklāmas viņa komandai izdevās sarīkot pilnībā izpārdotu koncertu “Palladiumā”. Tam ir turpinājums.

Šī gadsimtu sākumā populārā grupa “Detlef”, kuras līderis un dibinātājs ir Uldis Dirnēns ar šovā “Talantu Fabrika” iegūto skatuves vārdu Detlefs, pēc 15 gadus ilgas klusēšanas atgriezusies ar jaunām dziesmām. Nupat pie klausītājiem nonācis jau otrais singls “Veiksmīgāk nesanāk”, turklāt tiek solīts arī albums, kas dienas gaismu ieraudzīs 2024. gada nogalē.

“Šis ir turpinājums sērijai “neierakstītās un neizdotās dziesmas” - šoreiz sadarbība ar 2012. gadu, kad dzima šī dziesmas ideja,” stāsta Detlefs. Jaunas muzikālās idejas viņu neesot pametušas ne uz brīdi, un tieši šobrīd varētu būt īstais brīdis to publiskošanai. Pērn rudenī tika publiskota pirmā topošā albuma dziesma “1998”. Jaunos ierakstus Uldis daudz nekomentē (viņš vispār nav no tiem runātīgākajiem…), jo radošais darbs vēl turpinās, tomēr, paklausoties abas dziesmas, top skaidrs, ka tiek turpināts tolaik uzņemtais kurss visai interesanta alternatīvā ģitārroka ar liepājnieciskām iezīmēm virzienā.

Jāatgādina, ka Detlefa debijas albums “Tu izliecies par sevi” iznāca 2004. gadā. Tā pirmais singls “Četras sienas” dominēja Radio SWH topā kādas piecas nedēļas, un tam sekoja vēl vairākas dziesmas, kas ieguva hita statusu un paliekošu vietu fanu atmiņās - “Stils nevainīgs”, “Blind Actor” un “The Time Has Come”. 2008. gadā Londonā tika ierakstīts otrais studijas albums “Skapī”, kas gan tik lielu rezonansi neradīja. Lai gan publiskā telpā par grupu nebija nekas dzirdams vairāk nekā dekādi, Uldis Dirnēns “turpināja radīt mūziku un veltīja laiku sevis attīstībai.”

2023. gada nogalē Detlefs spoži atgriezās ar izpārdotu koncertu “Palladiumā”, bet tagad nolēmis priecēt dzimto pusi: viens koncerts Liepājas kultūras namā “Wiktorija” arī jau izpārdots, bet 24. februārī nolikts papildkoncerts.

Izklaide

Savulaik Marata Ogļezņeva un Emīla Balcera grupa “Musiqq” netika uztverta diez ko nopietni un tai tika prognozēts viendienītes mūžs, kura laikā tā neko paliekošāku par slaveno hitu “Abrakadabra” radīt nespēs, taču re - “Mākslas darbs” ir jau sestais šīs formācijas studijas albums! Turklāt kur nu vēl nopietnāk – šī popgrupa sen spēj pulcēt pilnas zāles un estrādes, un, piemēram, tādai dziesmai kā “Debesis iekrita tevī” straumēšanas vietnē “Spotify” klausījumu skaits tuvojas 3 miljoniem (!). Arī citiem gabaliem klājas labi: “Sekundes” – pie pusotra miljona, “Čaļi” – vairāk nekā miljons u.tml.

Svarīgākais