Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Drēģeris ar “Jar Of King” tēmē uz Eirovīziju

© Publicitātes foto

Ik gadu Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē jeb “Supernovā” ir kāda dziesma, kas pretendē uz tā saucamo protesta balsotāju atbalstu. Šogad neviens joku projekts nav pieteicies, pat Intars Busulis ar Reini Sējānu ne, tāpēc uz šīm balsīm var kandidēt kārtīga roka dziesma grupas “Jar Of King” izpildījumā.

Grupa “Jar Of Kings” radusies aptuveni pirms trīs gadiem, apvienojoties diviem draugiem - Artim Apinim un Artūram Patetko, kuri kopā spēlējuši perspektīvajā progresīvā metāla apvienībā “Legacy ID”. 2022. gadā “Jar Of Kings” izdeva instrumentālu debijas albumu “Momentum”, tomēr nav atmesta ideja par vokāla piesaisti. “Tika apsvērti daudz un dažādi varianti, uzrunāti vairāki mākslinieki, bet līdz praktiskiem darbiem tā arī nekas netika novests. Kad tika uzrunāts Jānis Drēģeris, tad notikumi sāka ritēt pavisam citā gaitā un ar citu vērienu!” priecājas “Jar Of Kings”.

Jāpiebilst, ka tā nav uzvārda sakritība - Jānis Drēģeris ir mūžībā aizgājušā šlāgerkaraļa Alda Drēģera dēls, tikai Drēģeris juniors ir līdz kaulam rokmūziķis, kurš kļuva pazīstams pēc darbošanās grupas “Wild Detroit Gang” rindās, bet šobrīd dzied arī leģendārajos “Opus Pro”.

“Jar Of Kings” vēl sastāvam piesaistījuši bundzinieku Juri Šenbergu, ar kuru Artis jau bija spēlējis citā projektā, mazliet vēlāk arī basģitāristu Denisu Djakonu, un grupa “beidzot ir pilnā sastāvā un gatavi atstāt savu pēdas nospiedumu mūsdienu mūzikas industrijā.” Līdz ar jauna gada iesākšanos apvienība nodevusi klausītāju ausīm savu jaunāko dziesmu “Wildfire”, kas “ir balstīta uz nezūdošām vērtībām - melodiskiem ģitāru rifiem, jaudīgu ritma sekciju, kā arī spēcīgu roka vokālu.” Dziesmas tapšanā piedalījušies visi grupas dalībnieki, bet “Wildfire” vārdu autors ir Drēģeris.

“Dziesma ir enerģiska, un tās galvenais motīvs ir iedrošināt cilvēkus izdzīvot ik dienu pienācīgi, noņemot visus rāmjus ap sevi. Dzīve jau tā ir pietiekoši īsa, lai cilvēki vēl justos kā iesprostoti ķēdēs un nemitīgi pārdzīvotu par visu apkārt notiekošo,” skaidro mūziķi. Jāpiebilst, ka “Wildfire” ir iespējams noklausīties ne tikai lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs - tā ir arī izcīnījusi savu vietu starp 15 labākajām dziesmām konkursā “Supernova”, lai cīnītos par iespēju pārstāvēt Latviju lielajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Zviedrijā.