Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Katrīna Gupalo grūtsirdīgiem klausītājiem piedāvā kaķīšu terapiju

© Publicitātes foto

Nākusi klajā Katrīnas Gupalo dziesma par kaķi jeb “The Cat’s Song”, kas jau paspējusi uzrunāt klausītājus Eiropā un pat tālajā Jaunzēlandē. Kaķu dziesma iekļuvusi arī Latvijas Eirovīzijas atlases konkursā “Supernova”.

Katrīnas Gupalo draiski kaķiskajā balsī dziedātā un mūzikla noskaņās ieturētā “The Cat’s Song” stāsta par kāda jauka, pūkaina, rotaļīga un neatkarīga kaķīša ikdienu, dzīvojot kopā ar savu mīļo saimnieci.

Pirmais tās demo ieraksts esot brīvā un mākslinieciskā gaisotnē kādu nakti tapis radošajā nometnē Latgalē, kurā piedalījies dziesmas producents Edgars Vilcāns un līdzautori - Katrīna Gupalo, Evija Smagare un Armands Varslavāns. Dziesma ierakstīta “Varslaff ’n’ Edwolf” studijā, tai radīts arī liriku video, kura autors ir Ēriks Saksons.

”Šovasar manā dzīvē pirmo reizi parādījās kaķītis vārdā Dakota. Tas ienesa jaunas, spilgtas un ļoti mīļas krāsas ikdienā, ar kurām ļoti vēlējos dalīties ar saviem klausītājiem. Mēs dzīvojam diezgan biedējošā laikā, kad ik dienu notiek ļoti traģiski un sāpīgi notikumi, un nevienam no mums nav drošības sajūtas par nākotni. Tieši tāpēc es gribēju iedot cilvēkiem Latvijā, Eiropā un visā pasaulē kaut ko siltu, mīļu, vieglu un bezrūpīgu - gluži kā tādu kaķīšu terapiju,” stāsta dziesmas idejas autore Katrīna Gupalo. ”Esmu tik saviļņota, ka mans mērķis ir īstenojies un dziesmiņa par kaķīti liek smaidīt, dziedāt un dejot līdzi gandrīz katram, kas to noklausās!”

Dziesma par kaķi jau no tās publicēšanas brīža radījusi plašu rezonansi arī ārzemēs, un Katrīna steidz par šo rezonansi pavēstīt, protams, tādējādi mēģinot iegūt papildu plusiņus, ”Supenovas” pusfinālam 3. februārī tuvojoties (nemaz nav žēl viņai šos plusiņus arī piešķirt). “Dziesma ir ikoniska!” saka kāds Džūds Kenedijs no Lielbritānijas. “Tieši tāpēc es mīlu Eirovīziju, ka viss un jebkas ir iespējams! Šo dziesmu ir vienkārši patīkami klausīties, tā ir jautra un prātā paliekoša,” tā savukārt priecājas Ole Kristians no Dānijas. “Šī dziesma ir gudra, ļoti labi noproducēta, vienkārši perfekti izveidota!” ar savām izjūtām dalās Jans Bors no Čehijas. “Es dievinu dziesmas vārdus! Kādam ierakstu studijā ir bijis ļoti jautri - tik daudz dažādu žanru savienojums! Visa dziesma ir kā flirts, tā ir pavedinoša, rotaļīga un sapņaina vienlaicīgi. Tā ir neparedzama, nekad nezini, kas būs tālāk. Es vēlos klausīties to atkal un atkal, lai izbaudītu visas dziesmas sastāvdaļas. Es būtu ļoti laimīga, ja dziesma uzvarētu “Supernovā”, tā varētu arī lieliski izklausīties Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā un iekļūt Top 10,” sajūsminoties rezumē Maria un Hanna no Norvēģijas. Jā, kāpēc gan ne?! Kaķumīļu ir ļoti daudz, varbūt viņi spēs spēkoties pat ar Dona fanu pulkiem...