Uz skatuves atgriežas leģendārā progresīvā roka grupa “Vecās mājas”

© Publicitātes foto

Uz koncertu Kultūras centrā “Ulbrokas Pērle” 17. februārī aicina leģendārā latviešu progresīvā roka grupa “Vecās mājas” komponista Uģa Prauliņa vadībā. Uz skatuves tā atgriežas pēc 30 gadu pārtraukuma.

“Vecās mājas” atkal apvienojušās zelta pamatsastāvā, kurā kopš 1989. gada kopā muzicē Uģis Prauliņš (balss, taustiņi), Armands Alksnis (ģitāra), Andris Alviķis (basģitāra) un Tālis Gžibovskis (bungas). Tas noticis par godu grupas pirmajai platei, kurā apkopoti no 1989. līdz 1992. gadam tapušie ieraksti, un kas klajā nāca 2023. gada septembrī. “Uģa Prauliņa izvērstās, tehniski sarežģītās kompozīcijas ar latviešu klasiķu dzeju atspoguļo paša komponista jaunības dienu ideālus un atsauces uz 70. gadu rietumu progresīvā roka grupu “Jethro Tull”, “King Crimson”, “Yes” un “Genesis” paraugiem,” tā šo leģendāro ansambli piesaka zinātāji.

Grupas “Vecās mājas” koncertā pilnā apjomā izskanēs festivāla “Liepājas dzintars ’89” koncertprogramma: skaņdarbi “Kurzeme”, “Ai, zeme, kūpošā”, “Par daudz”, “Uz pusēm”, “Veltījums” u.c. kompozīcijas. Toreiz “Vecās mājas” festivālā izcīnīja trešo vietu. Par veiksmīgi sagatavotu programmu īpašu apbalvojumu saņēma komponists Uģis Prauliņš, bet ģitārists Armands Alksnis un basģitārists Andris Alviķis ieguva festivāla laureātu godu.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais