Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ingus Ulmanis klausītājiem Ziemassvētkos dāvina skaistu dziesmu

© Publicitātes foto

Mirkli pirms Ziemassvētkiem Ingus Ulmanis un grupa “Lādezers” laiduši laiž klajā Ziemassvētku dziesmu “Pieskardamies”.

Dziesmas “Pieskardamies” mūzikas autors ir Ingus ilggadējais sabiedrotais grupas “Lādezers” un iepriekš arī “Jumpravas” rindās Aigars Voitišķis, bet teksta autors - pats Ingus Ulmanis. Kā saka mūziķi, jaunajai dziesmai nav ierastā vīru pirms tam radītā “Karameļu” salduma, bet “nedaudz alternatīvs un personisks skatījums uz jauna bērniņa, jauna gada un laika piedzimšanu.”

Ingus Ulmanis: “Ziemassvētkos es visiem novēlu paskatīties visapkārt. Tas ir neticami, kā ūdens pilieni pārvēršas sniega pārslu dažādībā, kā mēness tumšā mežā rāda gaismu, un tumsa uzaustot par ziedu pārtop. Tā vien gribas pieskarties, pieskarties Ziemassvētku brīnumam…”

Šī dziesma tiks arī iekļauta arī Ingus Ulmaņa jubilejas koncertturnejas “Kā man laiku apvaldīt” repertuārā. Tūre sāksies 15. februārī koncertzālē “Cēsis” un noslēgsies 25. augustā Dzintaru koncertzālē, kur savu klātbūtni apstiprinājušas arī “Jumprava” un “Lādezers”, kā arī Ingus projekti “Brīnumskapis” un “Dabas koncertzāle”. Kopumā tūres grafikā iekļauti 15 koncerti.

Koncertu nosaukumam Ingus izvēlējies rindiņu no dziesmas “Kā man laiku apvaldīt” (tai viņš ir arī dziesmas teksta un mūzikas autors): “Gribu uz īsu brīdi būt skaļš, un šajos jubilejas koncertos gribu atgādināt par mūziku, kuru kopā ar Aigaru Voitišķi esam veidojuši cauri gadiem. Parādīt, ka tāda ir mūsu radītā mūzika, un šādi noslēdzam kādu etapu. Mums apkārt ir fantastiski mūziķi, ar kuriem vēl joprojām ir ko teikt un ir par ko runāt!” tā Ingus.