Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Skyforger saņem kārtējās Latvijas metālmūzikas Gada balvas

Jau šķita, ka mūzikas industrijas pārstāvji salikuši visus punktus uz i un atskaitījušies par pērn paveikto, bet nē – pagājušās nedēļas nogalē tika sadalītas Latvijas metālmūzikas Gada balvas.

Šajā balvu pasniegšanas ceremonijā, kas visai jestrā un draudzīgā atmosfērā risinājās Rīgas klubā Melnā piektdiena, varēja klātienē skatīt vairāku grupu uzstāšanos, kā arī pie CD pārdošanas stendiem saprast, cik patiesībā daudz pašmāju produkcijas ir gājušas secen tā sauktās lielās skaņu industrijas ražojumu vērtētājiem. Salīdzinot ar Latvijas Mūzikas ierakstu kompāniju Gada balvām, viens aspekts gan nemainījās – tā bija grupa Skyforger.

Kā zināms, Skyforger albums Kurbads tika atzīts par pagājušā gada labāko roka nominācijā. Melnajā piektdienā grupa tika uzreiz pie divām balvām – gan par albumu (nominācijā apsteidzot Sovvaļnīku un Heaven Grey), gan kā labākie kopumā (balsojumā apspēlējot Frailty un Heaven Grey). Gada labākā koncertgrupa – Preternatural, šī laikam bija vienīgā nominācija, kuras objektivitāte radīja šaubas, jo vēl trijniekam nominētie Skyforger un Frailty (un pat nenominētie Sanctimony un Heaven Grey), šķiet, ir daudz cienīgāki pretendenti. Bet – lai nu tā būtu. Par 2010. gada labāko jauno komandu pilnīgi pelnīti tika atzīti Rebel Riot – šiem puišiem tiešām ir iekšā!

Kopumā pasākums noritēja ļoti brīvā, atraisītā un demokrātiskā atmosfērā un, kas nav mazsvarīgi, netika iestiepts neskaitāmu stundu garumā. Varbūt Latvijas Mūzikas ierakstu kompāniju Gada balvu pasniegšanas ceremonijas organizatoriem ir vērts doties smelties pieredzi pie metālistiem?