Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris gatavo operas "Bohēma" koncertuzvedumu

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris tā galvenā diriģenta Karela Marka Šišona vadībā gatavo Džakomo Pučīni operas "Bohēma" koncertuzvedumu, kas notiks 31.martā un 2.aprīlī Lielajā Ģildē.

"Bohēmu", kas ir viena no vispopulārākajām Džakomo Pučīni operām, iedzīvinās starptautiski pazīstami dziedātāji no Milānas "La Scala" teātra, Vīnes Valsts operas, Drēzdenes Zempera operas, kā arī labākie Latvijas solisti.

Koncertuzvedumā Mimī lomu dziedās Grācija Doronzio (soprāns), Mizete - Alesandra Marianelli (soprāns), Parpiņjols - Nauris Puntulis (tenors), Rūdolfs - Hojuns Čuns (tenors), Šonārs - Jānis Apeinis (baritons), Marsels - Nikolajs Borčevs (baritons), Benuā, Alsendors - Sergejs Martinovs (bass). Piedalīsies arī Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un Rīgas Doma zēnu koris.

Šī klasiskā opera piedāvā visplašāko emociju spektru - mīlestību, greizsirdību, smieklus un cerību, kā arī vienu no vistraģiskākajiem un izjustākajiem opermūzikas fināliem.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra operu koncertuzvedumi ar Karelu Marku Šišonu ir jau publikas iemīļota tradīcija. "Pelnrušķītes", "Toskas", "Kapuleti un Monteki", "Aīdas" un "Puritāņu" izrādes kļuvušas par būtiskiem un atmiņā palikušiem Latvijas kultūras dzīves notikumiem, pateicoties mākslinieciski augstvērtīgajam rezultātam.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.