Ozols izdod jaunu singlu no gaidāmā albuma "1979"

© Publicitātes foto

Pašmāju repa “fāters” Ozols izdevis jaunu singlu “Pazudušais dēls”, kas iezīmēs jauno albumu “1979” – tā pilno versiju plānots publiskot 1. decembrī.

Tematiski dziesma “Pazudušais dēls” “sasaucas ar gaidāmā albuma kopējo tematiku un retrospektīvu atskatu uz mākslinieka personisko un muzikālo izaugsmi,” vēsta Ozola komanda. Muzikāli singls ir ļoti daudzkrāsains - ne velti tā skanējumu palīdzējusi pilnveidot arī Kristīne Prauliņa ar “Riga Gospel Choir”. Bez tam ierakstā piedalījušies arī ģitārists Kaspars Vizulis (to var just!) un bundzinieks Andris Buķis. Dziesmas mūzikas autors ir NiklāvZ, tā producēta un miksēta kopā ar Arni Račinski studijā “Mute”. Ozols jau ir sadarbojies ar Niklāvu dziesmās “Stils”, “Personības rekords”, “Brīvības iela” u.c.

Dziesmas video versija tapusi kopā ar Andreju “Dree” Skurjatu, kurš strādājis kopā ar Ozolu pie daudziem mūziķa klipiem. Jaunais skaņdarbs veidots atsaucoties uz vidi, kurā Ozols pavadījis bērnību un pusaudža gadus. “Dziesma ir ieskats Mārupes ielas ikdienas dzīves ritmā, kas divtūkstošajos bija piepildīta ar dažādiem izdzīvošanas izaicinājumiem un attiecību rēbusiem. Tēma “Pazudušais dēls” ir kā atsauce uz manu dzīvesveidu un personīgo ikdienu, kas bija dažādiem piedzīvojumiem un situācijām bagāta. Turklāt dažas no tām bija pietiekami sarežģītas un ne visai pievilcīgas. Bet šodien par to varu pasmaidīt,” atmiņās gremdējas Ozols.

Jāatgādina, ka 28. decembrī “Arēnā Rīga” norisināsies Ozola līdz šim vērienīgākais koncerts. Tas plānots divās daļās - pirmā būs veltīta saspēlei kopā ar Latvijas Radio bigbendu un Kristīni Prauliņu, kas piešķirs jaunu nokrāsu pēdējos gados tapušajiem skaņdarbiem, savukārt otrā daļa būs retrospektīvs atskats uz mūziķa visu laiku spilgtākajiem singliem, kad līdzās Ozolam uz skatuves kāps virkne citu pašmāju mūziķu.

Ozols: “Arēnā es vēlos apvienot visus savus klausītājus. Savā karjerā esmu daudz uzstājies Latvijas pilsētās uz lielākām un mazākām skatuvēm. Tie ir dažādi klausītāji, dažāda vecuma auditorijas, taču viņus visus vienojusi interese par manu mūziku un daiļradi kā tādu. Tāpēc ir pienācis laiks satikties visiem vienkopus jaudīgā vairāku stundu koncertšovā. Pavisam noteikti būs pārsteigumi! Decembra beigas ir labs laiks, lai restartētos pirms nākamā gada, un šis koncerts pirmkārt jau ļaus mums visiem kopā

pavadīt aizejošo gadu un pavisam noteikti iedos jaunu sparu un enerģiju ieiet 2024. gadā.”

Svarīgākais