“Dod pieci!” himnu šogad radījuši Gustavo un “Sudden Lights”

© Publicitātes foto

Latvijas Radio 5 ēterā pirmatskaņojumu jau piedzīvojusi šī gada sabiedrisko mediju labdarības maratona “Dod pieci!” oficiālā himna – grupas “Sudden Lights” un Gustavo izpildītā dziesma “Adata un diegs”.

Dziesmas “Adata un diegs” simboliskais vēstījums izgaismo šī gada labdarības maratona mērķi - aicināt sabiedrību palīdzēt riskam pakļautiem bērniem un jauniešiem. “Dod pieci!” himnas mūzikas autori ir “Sudden Lights” mūziķi Andrejs Reinis Zitmanis, Kārlis Matīss Zitmanis, Kārlis Vārtiņš, Mārtiņš Matīss Zemītis, teksta autori - Andrejs Reinis Zitmanis un Gustavo.

„Adata un diegs ir kā simbols vēlmei sašūt to, kas saplēsts - vai nu tas ir ielāps uz saplēstām biksēm vai sašūta brūce pēc kautiņa. Tikpat labi tas var būt ielāps mūsu attiecībām vai mentālajai veselībai. Dziesmas vēstījums sanācis gana universāls - mums katram vismaz reizi dzīvē ir šķitis, ka esam lieki, taču jaunības trakumā šīs sajūtas un cilvēcīgi izmisīgā vēlme pēc piederības kaut kam var vest arī neceļos. Par to arī dziesma - par sajūtām, ko reizēm šķiet neiespējami salabot,” stāsta norāda viens no “Dod pieci!” himnas autoriem, “Sudden Lights” solists Andrejs Reinis Zitmanis. “Mums ar grupu šīs dziesmas ieraksts bija ārkārtīgi īpašs, jo bija tas gods vienā studijā strādāt ar Latvijas mūzikas leģendu Gustavo. Viņa pants dziesmai iedeva devu reālisma un iedvesmas.”

„Starp katru labdarības maratonu “Dod pieci!” ir gads, kura laikā sagatavot auditorijai dažādus pārsteigumus, kas kļuvuši par neatņemamu maratona sastāvdaļu, un viens no tiem ir “Dod pieci!” himna. Priecājos, ka joprojām gados jaunākā Latvijas rokgrupa atrada mirkli savā saspringtākajā darbības gadā un sarakstījusi meistarīgu dziesmu, kuru papildina personīgs dvēseles kliedziens no Gustavo, kuru jau sen mums vajadzēja atpakaļ!” tā Latvijas Radio 5 radošais direktors un labdarības maratona “Dod pieci!” aizsācējs Latvijā Toms Grēviņš.

Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod pieci!” jau desmito gadu notiks īsi pirms Ziemassvētkiem, no 15. līdz 21. decembrim, sešarpus diennaktis jeb 158 stundas raidot no īpašas stikla studijas pilsētvidē, Doma laukumā, Rīgā. Šogad labdarības maratona rīkotāji aicina apmainīt 5 eiro ziedojumu pret savu mīļāko dziesmu Latvijas Radio 5 ēterā, lai palīdzētu riskam pakļautiem jauniešiem. Nereti šie jaunieši tiek saukti par “riska jauniešiem”, tomēr labdarības maratona mērķis ir aicināt sabiedrību apzināties, ka jaunieši paši par sevi nav risks, bet pieaugušo neizdarība, bezatbildība un vienaldzība viņus ir pakļāvušas riskiem, kurus sabiedrībai ir uzdevums mazināt, ļaujot šiem jauniešiem spert soļus tuvāk drošākai nākotnei.

Svarīgākais