Trejmeiteņu grupa “Madara” radījusi veltījumu Latvijai

© Publicitātes foto

Trīs meiteņu grupa “Madara” radījusi patriotisku sveicienu Latvijai tās dzimšanas dienā. Tas saucas “Māras zeme II” - vēl vērienīgāka skanējuma radīšanai dziesma tapusi paplašinātā sastāvā.

Dziesma “Māras zeme II” izdota jau 2020. gadā, taču tagad tapusi muzikāli vērienīgāka versija ar plašāka mūziķu sastāva iesaisti. Dziesmas aranžijas tapšanā savulaik piedalījās arī “Dagamba” mūziķis Valters Pūce, bet tagad tapis jauns patriotiskās dziesmas skanējums, piešķirot tai lielāku jaudu un pievedot klausītāju vēl tuvāk dziesmas patiesajai būtībai.

Singla mūzikas un vārdu autore ir čelliste un dziedātāja Madara Fogelmane, kura, kā jau tas viegli noprotams, ir arī grupas “Madara” līdere. Dziesma tapusi, turpinot veiksmīgo sadarbību ar studijas “White Wide Production” producentu Jāni Narbutu un ierakstā piedaloties gan pastāvīgajām grupas dalībniecēm - bez Madaras vēl arī čellistei Ernai Daugavietei un kontrabasistei Undīnei Adelei Bergai, gan bundziniekam Tomam Kagainim un dūdiniekam Jurim Lipsnim. Dziesmu producējusi pati tās autore.

“Mūsu senču pasaules redzējumā Māra ir zeme,” stāsta Madara. “Viņas gādībā ir visa redzamā, sataustāmā pasaule. Mīļums un svētums ir galvenās Mārai piedēvētās īpašības, viņa ir dzīvības radītāja un auklētāja. Māra darbojas kā fiziskās pasaules veidola saglabātāja. Kad tā tiek izjaukta pa daļām, tieši Māra ir pasaules atpakaļ salicēja un atjaunotāja.”

Ar šo dziesmu grupa nodod sveicienu savai dzimtenei svētkos, kā arī aicina cilvēkus atgriezties pie dabas un mīlēt visu dzīvo. “Meitenes uzsver, ka laikos, kad citam pret citu tiek pacelti ieroči, esam aizmirsuši cilvēka patieso sūtību uz šīs zemes, kas ir mīlēt un cienīt. Piesaucot Māru, Madara, Erna un Undīne lūdz viņai svētību pār mūsu zemi Latviju un arī pārējo pasauli,” ziņo meiteņu atbalsta komanda.

“Manā mūzikā katram vārdam ir nozīme, katrai skaņai, vibrācijai,” uzsver Madara. “Šī nav tikai dziesma. Tā ir kā rūpju pilno, bet ar cerību piepildīto cilvēku himna par mūsu mājām, zemi un mieru pasaulē, jo es mīlu savu zemi - Latviju!”

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais