Darbīgais Markus Riva izdod kopdziesmu ar poļu producentu

© Publicitātes foto

Šonedēļ pie klausītājiem nonākusi dziesma ”One Night”, kuras izpildītāji ir pašmāju mūziķis Markus Riva un Polijā pazīstamais dīdžejs un producents Leons Miškovskis (Myszkovski).

“One Night” “ir pieteikums šobrīd pasaulē populārajā deju mūzikas žanrā un tajā apvienotas aktuālās Varšavas un Rīgas deju klubu noskaņas - abi mākslinieki tajos ir bieži viesi un ar DJ setiem rūpējas par to, lai naktsdzīve abu valstu galvaspilsētās turpinātos līdz pat rītam,” tā šo dziesmu piesaka izdevēji no “Warner Music”.

Jāatzīst, ka viņiem ir taisnība - šo ritmisko un enerģisko gabalu tiešām var iedomāties skanam jebkuras Eiropas valsts deju klubā.

Lai gan Myszkovski ir no ģimenes ar senām muzikālajām tradīcijām, pirmo atpazīstamību viņš Polijā guvis kā modelis un tikai pēc tam sācis attīstīt arī savus muzikālos talantus - vispirms kā dīdžejs Varšavas prestižākajos nakts klubos, bet nu arī kā producents un solists, kurš nereti savos projektos pieaicina dažādas starptautiskas mūzikas zvaigznes. “Ir liels prieks sadarboties ar tik daudzpusīgu un talantīgu mākslinieku, kāds ir Markus Riva - apvienojot mūsu pieredzes, ir radusies dziesma ar atkarību raisošu piedziedājumu, kas acumirklī rada deju kluba un ballītes noskaņu,” stāsta poļu mūziķis.

“Es vienmēr esmu uzsvēris, ka mūzika spēj apvienot gan cilvēkus, gan kultūras,” priecājas Markus Riva. “Ar prieku piekritu Myszkovski aicinājumam piedalīties šajā projektā un esmu gandarīts, ka mums kopā ir izdevusies aktuāla un lipīga deju mūzikas dziesma.”

Markum Rivam, kurš Latvijā jau sen zināms ar savu muzikālo darbību ārpus valsts robežām, Polijā šī ir debija. Markus neslēpj, ka ar prieku savu mūziku popularizētu arī šajā valstī, tomēr patlaban viņš akcentējies uz darbu pie albuma ukraiņu valodā, turpina darboties pie skaņu materiāla latviski, bet, kā pats saka, muzikālie apvāršņi nekad nevar būt par plašu!

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.