Miks Galvanovskis izdod patriotisku dziesmu novembra noskaņās

© Publicitātes foto

Atraktīvais dziedātājs Miks Galvanovskis vairāk pazīstams ar spēcīgām roka dziesmām un ugunīgi spridzinošām performancēm, taču viņa jaunākais gabals “Par savu zemi saukt” iekļauj sevī arī tautisko kodu, kas stiprināts pat ar dūdu un kokles skanējumu. Novembris taču ir Patriotu mēnesis!

Dziesma “Par savu zemi saukt” tapusi sadarbībā ar producentu Reini Briģi, kurš ir Mika Galvanovska ieroču biedrs jau gadiem - kopā tapis desmitiem dziesmu. “Patriotiskās noskaņās ar Reini kopā gan strādājām pirmo reizi,” atzīst Miks. Ierakstā piedalījušies vēl vairāki mūziķi (Jānis Narbuts, Mārcis Briška), tostarp Edgars Lipors un Dzintars Lipors, kuri iespēlējuši kokli un dūdas.

Jāatzīst, ka gabals sanācis patriotisks līdz kaulam, un Mika roķīgais piegājiens - no sevis neaizbēgsi! - tā izpildījumā nudien, kā mēdz teikt, saceļ spalvas uz rokām (vai dzen skudriņas - kāds epitets nu jums labāk tīk), it īpaši jau dziesmas beigu daļā, kad pieslēdzas ģitāra. Arī “Par savu zemi saukt” video pasvītro patriotisko noskaņu.

“Vārdus es sarakstīju kādā siltā jūnija vakarā, un tie pie manis gandrīz vai kā atnāca paši,” atminas Miks. “Biju vēl tādā kā patriotisma ekstāzē pēc nesen notikušā hokeja čempionāta, un tas viss vienkārši izbira uz papīra. Katrā no pantiem es atspoguļoju kādu no tuvām un latviskām vērtībām, bet par galveno dziesmas motīvu izvēlējos pirmā panta rindiņu “par savu zemi saukt”, jo šī frāze manās acīs nozīmē visvairāk un ietver visas sajūtas - gan valodu, gan tradīcijas, visu, kas liek man justies piederīgam Latvijai.”

Jāpiebilst, ka šis nav pirmais Mika projekts patriotiskās noskaņās, jo pirms vairākiem gadiem viņš izveidoja “Jauno mūziķu apvienību”, kas savā aranžijā ierakstīja dziesmu “Div’ dūjiņas gaisā skrēja”, kas interneta vietnē “YouTube” ir sasniegusi vairāk nekā 850 000 skatījumu.

Radošā komanda ar režisoru Rihardu Romušu priekšgalā jaunajai dziesmai radījusi arī videoversiju. Klips tapis sadarbībā ar “Baltu rotām”, kuras daiļoja katru tā dalībnieku, un Rīgas Mākslas un mediju tehnikumu, kur norisinājās filmēšana. “Videoklips parāda latviešu vērtības, talantus un tradīcijas. Sākot ar maizes kukulīša cepšanu, rotu darināšanu, līdz pat svētku galdam un dejas kultūrai. Šajā klipā varam redzēt, cik būtiska ir kopā būšana ģimenes lokā, un cik nesalaužams ir mūsu atbalsta gars,” norāda dziedātāja komanda.

Jāpiebilst, ka Miks Galvanovskis vēl šī gada izskaņā plāno izdot albumu, bet koncerttūre lielākajās Latvijas pilsētās gaidāma 2024. gada pavasarī.