Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Marta pārsteidz ar pieteikšanos angļu valodā skanošās mūzikas lauciņā

© Publicitātes foto

Dziedātāja Marta Grigale, kas līdz šim bijusi aktīva un pamanāma Latvijas mūzikas vidē, pieteikusies ar debiju angļu valodā - straumēšanas un mūzikas lejupielādes servisos jau nonākusi viņas dziesma “Losing Game”.

Iepazīstināt ar savu debiju angļu valodā Marta bija nolēmusi visai impozantā manierē - pulcējot domubiedrus salonā “Amoralle Level Up”, lai mazliet nenopietnā gaisotnē gremdētos atmiņās par savām pagātnes gaitām un nākotnes plāniem, pie viena prezentējot jaunākos muzikālos veikumus. Jāsaka, ka dziesma “Losing Game” ir negaidīti pārliecinošs un drošs pieteikums Rietumu tirgum - zinātāji pat piesauc līdzības ar Teilori Sviftu, tomēr singlā vienalga ir jūtams Martas rokraksts ar viegli rotaļīgo piesitienu dziedājumā.

“Jutu, ka radošajā dzīvē alkstu pēc pārmaiņām, un tas notika viegli un organiski - tiku uzaicināta uz starptautisku dziesmu rakstīšanas nometni, kurā atklāju, ka varu rakstīt dziesmu tekstus arī angliski un ļāvos šim aicinājumam, kas man deva pavisam jaunus radošuma apvāršņus,” stāsta Marta. “Dziesma “Losing Game” ir ironisks vēstījums par to, kā ir būt sievietei 2023. gadā - uzvarēt šķiet neiespējami, tomēr es turpinu šo spēli spēlēt.” Dziesmas mūzikas un teksta autore ir pati Marta, bet producēšana tika uzticēta JJ Lush (Jānis Jačmenkins), ar kuru Marta ir sadarbojusies arī iepriekš.

Jau minētajā singla prezentācijas pasākumā Marta pavēra priekškaru arī uz četriem topošajiem vai pat gandrīz pabeigtajiem darbiem, atskaņojot nelielus fragmentiņus no jaunajām dziesmām, un dzirdētais liek ar visai lielām cerībām raudzīties uz šīs komunikablās dziedātājas turpmākajām iespējām.

Jāpiebilst, ka angļu valodas klātbūtne radošajā procesā Martai nav sveša, jo savulaik viņa trīs gadus mācījās Londonā, kur ieguva muzikālā teātra bakalaura grādu. Aktrises dotības tiek izmantotas arī muzikālajā vidē, kas ir viens no Martas šā brīža trumpjiem. “Savā tagadējā darba procesā iedvesma tiek gūta arī no muzikālas globalizācijas - “TikTok” laikmetā plašā pasaule šķiet daudz pieejamāka. Savu dziesmu radīšanas procesā iedvesmu Marta smeļas no citām spēcīgām sievietēm, kas pašas rada savu mūziku un spēlē pēc saviem noteikumiem,” vēsta izdevēji.

Pieejamāka kļuvusi arī informācija par mūzikas industrijas virzību un mārketingu, ir iespēja daudz apgūt pašam. “Man ir ļoti interesanti! Man šobrīd ir interesantāk nekā jebkad! Kāpju pāri robežām - tiešā un pārnestā nozīmē,” priecājas Marta.

Jāatgādina, ka 2020. gadā dziedātāja izdevusi debijas albumu “Lietas, kas notiek manā galvā”, kam sekoja šī albuma “delux” versija “Lietas, kas joprojām notiek manā galvā” (2021), savukārt otrais studijas albums “Dabas parādība” tika izdots 2022. gadā. Pats, pats pirmais Martas Grigales izdevums gan bija mazliet bērnišķīgais EP “Pai Pai” - tas klajā nāca 2017. gadā.