Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Britu smagās mūzikas leģendas "Judas Priest" piesaka jaunu albumu

© Publicitātes foto

Leģendārā smagā metāla grupa “Judas Priest” izdevusi jaunu singlu “Panic Attack” no gaidāmā studijas albuma “Invincible Shield”, kura klajā nākšana gaidāma 2024. gada 8. martā.

Iepriekšējais “Judas Priest” albums “Firepower” tika izdots pirms sešiem gadiem, un kopš tā laika visu laiku virmojušas runas, ka tas varētu būt pēdējais studijas lieldarbs leģendārās britu “heavy metal” brigādes darbībā. Taču bažas izrādījušās nepamatotas - “Panic Attack” ir klasisks “Judas Priest” gabals ar izciliem ģitāras solo (vismaz studijā tandēmā ar Ričatrdu Folkneru piespēlē arī Glens Tiprons!) un Roba Halforda vokālu trumpī. Turklāt 1969. gadā Birmingemā dibinātā apvienība nākamgad dosies arī pasaules turnejā. Koncertturneja sāksies ar Apvienotās Karalistes posmu 2024. gada 11. martā Glāzgovā, savukārt šovs Londonā gaidāms 21. martā Vemblijas arēnā.

Savas ilgās darbības laikā grupa “Judas Priest” ir pārdevusi vairāk nekā 50 miljonu albumu visā pasaulē un uzstājusies teju visos pasaules lielākajos stadionos. Grupa ir uzstājusies arī Rīgā - tālajā 2005. gadā Robs Halfords & Co kāpa uz Ķīpsalas izstāžu centra halles skatuves.

2022. gadā “Judas Priest” tika uzņemti Rokenrola slavas zālē.