Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Eds Šīrans atkal pošas uz Baltiju – šoreiz uz Kauņu

© Publicitātes foto

Pie mums jau vairākas reizes ar koncertiem pabijušais pasaules mēroga “superstārs” Eds Šīrans nākošajā gadā atkal pošas uz Baltiju. Šoreiz viņš izvēlējies Kauņu, kur 3. augustā uzstāsies nesen atjaunotajā S. Darjusa un S. Girēna stadionā.

Nākamvasar tā būs Eda Šīrana vienīgā uzstāšanās Baltijā, bet stadiona ietilpība ir gana ierobežota, tāpēc biļešu iegādi nevajadzētu atstāt uz pēdējo brīdi. Starta šāviens biļešu tirdzniecībai tiks dots 26. oktobrī plkst. 10.00.

Šovs notiks Eda Šīrana fenomenālās “+ - = ÷ x Tour” (“The Mathematics Tour”) turnejas ietvaros ar absolūti unikālu 360 grādu skatuvisko un audiovizuālo uzbūvi. Pašlaik zināms, ka koncerta īpašā viesa statusā apstiprināts britu dziedātājs Kalums Skots, taču ļoti iespējams, ka viņš nebūs vienīgais.

Jāatgādina, ka pagājuši jau pieci gadi kopš iepriekšējās reizes, kad Eds Šīrans uzstājās Baltijā, bet šoreiz apmeklētājiem tiek solīts viņa visu laiku iespaidīgākais šovs. Pirmkārt, uzmanību piesaista brīnišķīgi izstrādātā cilindriskā skatuves konstrukcija, kura, lēni rotējot, nodrošina to, ka visu laiku mūziķis atrodas ar seju pret saviem faniem. Virs skatuves novietots 360 grādu displejs un vēl seši ģitāras mediatora formas ekrāni, uz kuriem projicē tuvplāna skatus tiem, kas atrodas tālāk no pamatskatuves. To ik pa laikam papildina krāšņi pirotehniskie efekti. “Mēs gribējām paveikt ko tādu, ko iepriekš nebijām darījuši - padarīt šovu tik īpašu, pat unikālu, cik vien to spējām. Bez šaubām tehniski tas ir apjomīgs šovs, taču tam piemīt kaut kas no teātra elementiem, rūpīga uzmanība detaļām, kas kopā palīdz radīt šo unikālo izskatu,” norāda mūziķa tehniskā komanda.

“Matemātikas tūres” koncepcija ir vienkārša: apkopot Šīrana veikumu pēdējo 12 - 13 gadu laikā. Līdz ar to koncerta dziesmu sarakstā jeb “setlistē” iekļauti būtībā visi hiti no viņa vairāk nekā desmit gadus ilgās karjeras: “Shivers”, “The A Team”, “Castle on the Hill”, “Thinking Out Loud”, “Photograph”, “Perfect”, “Shape of You”, “Bad Habits”, “Sing”, “You Need Me”, “I Don't Need You”, “Eyes Closed”, “Overpass Graffiti”, “Galway Girl” u.c.