Latvijā koncertējušais Džeimss Arturs izdod jaunu dziesmu un piesaka albumu

© Publicitātes foto

Britu mūziķis Džeimss Arturs (James Arthur), kurš vairākkārt ir uzstājies arī Latvijā, izdevis jaunu singlu “Just Us”.

Pirms pāris mēnešiem Džeimss Arturs jau laida klajā dziesmas “Blindside” un “A Year Ago”, pie viena paziņojot par gaidāmo piekto studijas albumu “Bitter Sweet Love”, kas iznāks 2024. gada 26. janvārī. Mūziķis nesen paziņojis arī par atgriešanos uz skatuves ar iespaidīgu 26 koncertu garu Eiropas un Apvienotās Karalistes turneju, kas sāksies nākamajā gadā.

“Just Us” ir spēcīga balāde par dzīves jēgas apzināšanos - patiesu mīlestību. “”Just Us” ir dziesma, kurā es atzīstos, ka bēgu no tā, kas patiešām ir svarīgs, un ka esmu apmaldījies, meklējot apstiprinājumu no ārpasaules,” skaidro Džeimss. “Tā ir dzīšanās pēc hedonistiskas, tukšas dzīves. Apzināties patieso dzīves jēgu, kas, protams, ir saistīta ar patiesu mīlestību, sevis, savas ģimenes un kopienas mīlēšanu un būšanu tai līdzās.”

Džeimss Arturs ir viens no straumētākajiem māksliniekiem pasaulē ar vairāk nekā 38 miljoniem ikmēneša klausītāju vietnē “Spotify” vien. Dziesma “Say You Won’t Let Go” bijusi Apvienotās Karalistes visvairāk straumētā dziesma, un kopš tās izlaišanas tai kopā ir vairāk nekā 4 miljardi (!) straumējumu, savukārt dziesmas oficiālais videoklips vietnē “YouTube” ir skatīts 1,5 miljards reizes. Šī gada sākumā dziesma kļuva par viņa pirmo Dimanta statusa singlu štatos ar 10 miljoniem sertificētu vienību, padarot Džeimsu par vienu no tikai 100 “RIAA Diamond Single” sertifikāta saņēmējiem.

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.