Grupa “Kautkaili” izdod jaunu dziesmu un izziņo debijas albumu

© Publicitātes foto

Pēc ilgākas muzikālās pauzes ar jaunu dziesmu “Ļauj man” atgriezusies talantīgā grupa “Kautkaili”, pie viena izziņojot debijas albumu, kas iznāks 24. novembrī. Albuma iznākšanu grupa svinēs ar koncertu “M/Darbnīcā”. 

Grupu “Kautkaili” veido Kristīne Pāže, Didzis Bardo un Krists Krūskops, tās mūzikā apvienota latviešu 90. gadu alternatīvā popmūzika un pasaulīga soulmūzika ar Kristīnes samtaino balsi trumpī.

Par dziesmu “Ļauj man” grupas soliste un dziesmas teksta autore Kristīne Pāže stāsta: “Apkārtējās sabiedrības radītie stereotipi un maldinošās ekspektācijas kalpojušas par iedvesmu šai muzikāli saulainajai dziesmai par ne tik saulaino cilvēka dabu. Reizēm ir vēlme iet pret straumi un izrauties no ierastā, pārspīlētā “man viss ir lieliski” burbuļa, tādējādi ļaujot sev pilnu emociju gammu.” Dziesmu papildina video klips, ko veidojuši Artūrs Rudavs un Alfrēds Sebris.

24. novembrī grupa laidīs klajā savu debijas albumu “Kāda jēga”. “Šis albums būs pašterapeitisks attiecību vērojumu stāsts - par sevi, līdzcilvēkiem un mums kā sabiedrību, aicinot izzināt un pieņemt savus dziļumus. Dziesmu stāsti, kas gana ilgi dzīvojuši mūsu prātos, nu ar nepacietību gaida, kad tiks nodoti tālāk mūsu klausītājiem,” tā Kristīne.

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.