Dukurs reanimē emocionālu dziesmu un aicina uz rudens koncertiem

© Publicitātes foto

Jau par tradīciju kļuvuši Mika Dukura rudens koncerti, kurus šogad iedvesmo arī dziesmas “Centies kāpt” iegūtā otrā elpa.

Tuvojoties rudens koncertiem, Miks Dukurs savā repertuārā atkal iekļāvis dziesmu “Centies kāpt”, kas sākotnēji radīta kopā ar Jāni Šmēdiņu (Fakts) un Artūru Eduardu Breģi (Grafomāns), bet tagad ieskaņota kopā ar mūziķa pavadošo sastāvu Ēriku Upenieku (ģitāra), Miķeli Vīti (bungas) un Ediju Dukuru (bass).

“Centies kāpt” piedzīvo otro elpu ne vien muzikāli, bet arī emocionāli. “Pēkšņi dziesmas vēstījumu sajutu sevī vēl dziļāk. Šobrīd noslēdzas skaists un man nozīmīgs dzīves posms. Sanāk krist, notīrīt drēbes un turpināt ceļu jau citādi. Šī dziesma ir pirmais vēstnesis, un savas sajūtas, kā vienmēr, izpaudīšu ar mūzikas palīdzību,” tā Miks.

Koncertsēriju Miks Dukurs uzsāks šo piektdien, 13. oktobrī, savā bērnības pilsētā Cēsīs, pieskandinot vecāku mākslas rančo “Dukuri”, kas pēdējo divu gadu laikā jau kļuvis par nozīmīgu mūzikas un kultūras epicentru. 20. oktobrī sekos koncerts Rīgā, Mikam pirmo reizi uzstājoties romantiskajā K.K. fon Stricka villā, savukārt noslēdzošais koncerts 21. oktobrī notiks mūziķa dzimtajā Liepājā, kultūras namā “Wiktorija”, kas kļuvusi par neatņemamu Mika muzikālo ceļojumu pieturvietu.

“Piektdiena, 13., būs pamatīgs atspēriena punkts. Kopumā trīs man nozīmīgi koncerti, trīs man svarīgas pilsētas. Lai gan pēc vasaras skrējiena lēnām iestājas rudens miers, tomēr sirds ir pilna un vēlos dalīties,” saka Miks Dukurs.

Svarīgākais