Račs piedāvā noklausīties brīnumbērnu - septiņgadīgo dziedātāju Georgu

© Publicitātes foto

Rīgas Doma kora skolas 1. klases audzēknis un bērnu vokālās grupas  “Dzeguzīte” dalībnieks Georgs Rukmanis-Počs ierakstījis aktuālu rudens dziesmu “Gliemezītis”.

Dziesmas “Gliemezītis” mūzikas autore ir septiņgadīgā Georga ģitārspēles skolotāja, komponiste un dziesminiece Lauma Kazaka. Teksta autors - dzejnieks Arnolds Auziņš. Jaunā talanta vokālais pedagogs - dziedātāja Ance Krauze.

Dziesmas ieraksts profesionālā studijā ir jauno izpildītāju konkursa “Zelta balss” žūrijas dalībnieka Guntara Rača (“MicRec”) specbalva par oriģinālāko priekšnesumu. Turklāt konkursā Georgs savā vecuma grupā šogad ieguva pirmo vietu, kā arī “Grand Prix”.

“Esmu strādājis daudzās jauno izpildītāju konkursu žūrijās un bieži vien esmu nonācis pie secinājuma, ka dziesmu repertuārs atkārtojas gadu no gada, kā arī daudzu dziesmu instrumentālie pavadījumi skan nepārliecinoši. Taču Georgs uzstājās ar iepriekš nekur nedzirdētu dziesmu, kā arī darīja to pats savas ģitāras pavadībā! Tas nostrādāja un man šķita, ka dziesma pelnījusi plašāku skanējumu. Tāpēc līdzās “Grand Prix”, ko piešķīra visa žūrija, piešķīru arī specbalvu, kuru Georgs, ar uzviju, tagad ir realizējis,” stāsta Guntars Račs.

Dziesmas ieraksts veikts “Factory Sounds Studio” sadarbībā ar producentu Gintu Stankeviču, bet video filmēts radošajā Talsu pilsētas bērnu rotaļu laukumā, tā scenāriju un režiju veidoja arhitekte Ilze Rukmane-Poča, video un montāža - Armands Pauls. Starp citu, ģitāras partiju ieskaņojis pats Georgs!

Jāpiebilst, ka Georgs būs arī grupas “bet bet” īpašais viesis Ziemassvētku koncertos “Ulbrokas pērlē”, kas norisināsies no 15. decembra līdz 27. decembrim.

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.