Annija Putniņa mūzikla pirmizrādei gatavojas ar jaunu dziesmu

© Publicitātes foto

Jau otrdien, 10. oktobrī, VEF Kultūras pilī savus skatītājus satiks jaunais mūzikls “Zum Zum”. Interneta plašumos jau pieejams divas dziesmas no mūzikla - “Divas pasaules”, ko izpilda visi tā dalībnieki, un liriskā balāde “Vārdu nav” Annijas Putniņas un Andra Ābelītes dziedājumā. 

Mūzikla “Zum Zum” izveidē apvienojušies divi jauni un talantīgi komponisti - Nīderlandē dzīvojošā Laura Polence un Raimonds Petrauskis. Stāstu radījuši Edgars Niklasons un Annija Putniņa, dziesmu tekstus - Andris Akmentiņš un Raimonds Petrauskis.

Pirmo reizi kā dramaturgs mūzikla sižeta izveidē debitē dziedātāja Annija Putniņa: “Mums bija svarīgi radīt kvalitatīvu un stilīgu darbu mūsdienīgā vidē. Ir lieliska visa radošā komanda, un gribu uzteikt gan visu dalībnieku vokālās prasmes, gan arī horeogrāfiskās iemaņas. Kvalitatīvs mūzikls, tas nekad nav viegli, bet ir ļoti skaisti.”

Mūziklā “Zum Zum” piedalās īsts “zvaigžņu koris” - Andris Ābelīte, Aija Vītoliņa, Baiba Renerte, Annija Putniņa, Katō, Elizabete Zagorska, Elīna Ose, Toms Kalderauskis, Emīls Kivlenieks, Latvijas leļļu teātra aktieri Anrijs Sirmais un Elīna Bojarkina, kā arī talantīgie Eduards Rediko, Edvards Grieze, Austra Kozuliņa, Emīls Gilučs, Artūrs Biķernieks, Sarma Liede un Markuss Rūtentāls. Uz skatuves būs arī spēcīgs instrumentālistu sastāvs - Raimonds Petrauskis, Ernests Mediņš, Dāvis Jurka un Jānis Rubiks.

Pēc pirmizrādes VEF Kultūras pilī jaunais mūzikls būs skatāms Jelgavas kultūras namā (15.10.), Ogres kultūras centrā (21.10.), Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” (22.10.), Krustpils kultūras centrā (28.10.), Ventspils teātra namā “Jūras Vārti” (29.10.), kultūras centrā “Siguldas Devons” (3.11.) un Valmieras kultūras centrā (10.11.).

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.