Amerikāņu rokmūziķi grandson Rīgā iesildīs igauņi

© Publicitātes foto

Kļuvis zināms, ka Baltijas koncertos, tostarp Rīgā, amerikāņu-kanādiešu rokmūziķi grandson iesildīs igauņu apvienība “Around The Sun”.

Grandson, īstajā vārdā Džrdans Edvardss Bendžamins, Latvijā pirmoreiz viesosies 19. oktobrī, uzstājoties koncertzālē “Palladium”. Ilgu laiku bija intriga, kurš viņu iesildīs, tādējādi gūstot publicitāti arī savām muzikālajām gaitām, un noskaidrojies, ka laimīgā loze kritusi igauņiem.

“Around The Sun” sevi piesaka kā indīroku grupu no Tallinas, kam patīk eksperimentēt ar elektroniku, pie viena nevairoties arī no klasiskiem ģitāras efektiem. Dibināta 2016. gadā un atpazīstamību sākusi iegūt, spēlējot ielās, kā arī piedaloties dažādos muzikālos konkursos un festivālos. Piemēram, Igaunijas ikgadējā jauno izpildītāju un grupu konkursā “Noortebänd”, “Eesti Laul 2019” (Igaunijas Eirovīzijas atlase), “Tallinn Music Week” u.c. “Around The Sun” sadarbojas ar dažādiem vokālistiem, rada kopīgas dziesmas un projektus. Šoreiz viņiem pievienosies igauņu dziedātāja Inga Tislara.

Kas attiecas uz grandson, tad viņš savā daiļradē apvieno blūza un hārdroka ģitāras, hiphopa ietekmētus bītus un elektroniskās mūzikas producēšanu ar dziesmu tekstiem, kas iedziļinās atkarības un garīgās veselības problēmās, kā arī ikdienas dzīves problemātikā. Grandson jaunākais albums “I Love You, I'm Trying” nāca klajā 5. Maijā. Par to pats mūziķis saka: “[Ar šo albumu] es gleznoju sevis paša intīmo portretu - tādu, kādu pazīstu. Aptverot tādas tēmas kā paškaitējums, ģimenes trauma, dzīves uz ceļa slēptās puses un daudzas citas. Šis ir albums, kuru man vajadzēja manos 16 gados. Albums, kuru baidījos sarakstīt un albums, kuru fani pelnījuši dzirdēt. Galvenokārt tas ir albums, kurā es saskaros ar būtisku jautājumu, vai es spēju tikt galā ar izmaiņām, ko dzīve man uzliek, un ja tas ir viss, kas dzīvē ir, vai ar to pietiks laimei?”

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.