Popdziedātāja Dana International atkal startēs Eirovīzijā

© publicitātes foto

Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas šī gada maijā notiks Vācijas pilsētā Diseldorfā, atkal piedalīsies Izraēlas pārstāve dziedātāja Dana International.

Kā ziņo Izraēlas radio Rešet Bet, Dana International 8. martā astoņu dziedātāju konkurencē uzvarējusi Izraēlas Eirovīzijas dziesmu nacionālajā atlasē.

Ja pēc skatītāju balsojuma līdere bija dziedātāja Idita Levi, tomēr žūrijas lēmums kā izšķirošais, nosliecies par labu Danai International.

Eirovīzijā viņa uzstāsies ar dziesmu Ding Dong, kuras vārdus un mūziku ir sacerējusi viņa pati.

Jāatgādina, ka šī būs Danas otrā piedalīšanās Eirovīzijas finālā, pirmoreiz 1998. gada konkursā, kas notika Birmingemā, viņa ar savu izpildīto dziesmu "Diva" kļuva par šī konkursa uzvarētāju.

Dziesma Diva, kas vēl joprojām tiek uzskatīta par vienu no atpazīstamākajām dziesmām Eirovīzijas vēsturē.

Dana International agrāk bija vīrietis – kura īstais vārds ir Jarons Koens. Viņš dzimis 1972. gadā Jemenas ebreju ģimenē, bet jau 13 gadu vecumā apjauta, ka nevēlas būt vīrietis. 1993. gadā pēc dzimumu maiņas operācijas Jarons Koens kļuva par Danu International. Dziedātāja līdz šim izdevusi astoņus albumus, un šobrīd var teikt, ka Dana ir populārākā Izraēlas šovbiznesa pārstāve.

Jāpiebilst, ka Eirovīzijas finālā līdz šim tikai viens mākslinieks ir uzvarējis divas reizes - 1980. un 1987. gadā tas izdevās Austrālijā dzimušajam īru dziedātājam Džonijam Loganam.

Izklaide

Dziedātājs Justs izdevis melanholiski enerģisku dziesmu par pieaugšanu “Atslēdziņas” – šoreiz kopā ar Tikasha Sakama. Kas ir Tikasha Sakama? Atraktīvā mediju personība Nansija Garkalne, kura savas muzikālās dotības teicami pierādīja, šogad uzvarot šovā “Balss maskā”.