Reinis Straume jeb Raum atgriežas ar jaunu un “plēsīgu” dziesmu

© Publicitātes foto

Pēc ilgākas radošās pauzes, ar jaunu dziesmu “Plēsīgi” pie klausītājiem atgriezies mūziķis Raum, īstajā vārdā Reinis Straume. Pirmās atsauksmes par jauno gabalu ir visnotaļ cildinošas.

Jau oirms pāris nedēļām Raum savā “TikTok” vietnē publicēja fragmentu no jaunās dziesmas “Plēsīgi”, kas ieguva pozitīvu klausītāju novērtējumu, bet nu šī dziesma straumēšanas vietnēs pieejama pilnā garumā. Dziesmas mūzikas un teksta autors ir pats Reinis, tā tapusi sadarbībā ar producentu Faktu (Jānis Šmēdiņš).

““Plēsīgi” ir mana līdz šim personiskākā dziesma, un tā radās kā reakcija pretrunām un haosam, kas darās manā galvā,” skaidro Reinis. “Kā cilvēks, kas interesējas par to, kas notiek pasaulē, katru dienu pakļauju sevi daudz negatīvām ziņām un informācijai. Turklāt teju uz katra soļa man ir izvēle, iet vieglāko ceļu vai pieturēties pie principiem. Tas nogurdina, notrulina, un var pat rasties sajūta, ka nekas nekad nemainīsies. Ka šādi būt ir normāli. Bet tā nav. Ar šo dziesmu es tam visam pretojos. “Plēsīgi” ir atgādinājums sev, ka viss šis ir pārejoši, un ka man ir izvēle, ko darīt ar “plēsīgajiem putniem”. Ceru, ka dziesma rezonēs arī citiem, un, to noklausoties, kāds sajutīsies mazliet labāk par sevi un savu stāvokli un atcerēsies, ka pieliekot pūles mēs paši varam uzlabot situāciju.”

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.