Rīgā pēc deviņu gadu pauzes ar koncertu atgriezīsies Ville Valo no “HIM”

© Publicitātes foto

Interesanta vēsts”: ar solo programmu Latvijā atgriežas leģendārās somu grupas “HIM” līderis Ville Valo - 16. aprīlī viņš uzstāsies koncertzālē “Palladium”. Savas “Neon Noir Tour” koncerttūres ietvaros Ville izpildīs ne tikai jaunākos skaņdarbus no solo albuma “Neon Noir”, bet arī populāros grupas “HIM” hitus.

Viens no Somijas zināmākajiem dziesmu autoriem un producentiem Ville Valo slavu ieguva kā gotiskās roka grupas “HIM” vokālists. “HIM” kļuva par kulta grupu ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē kopš brīža, kad tika izdots albums “Razorblade Romance” (1999). Tolaik grupa uzstājās arī Ķīpsalas hallē, Starptautiskā mūzikas foruma “Forte Riga” ietvaros, turklāt tajā pat 2000. gadā spēlēja arī rokmūzikai tik nepiemērotā vietā kā klubā “La Rocca”. Vēlāk, 2015. gadā, “HIM” uzstājās “Kubana” festivālā Lucavsalā, tātad pavasarī gaidāmais koncerts būs Villes Valo pirmais koncerts Latvijā pēc deviņu gadus ilgas pauzes.

2020. gadā Ville Valo uzsāka solo karjeru ar skatuves vārdu “VV”, un “Neon Noir” ir šī projekta debijas albums. Tiklīdz kā šis albums tika izdots, tas sasniedza Somijas mūzikas albumu topu virsotnes, kas nav pārsteidzoši - fani bija noilgojušies pēc Villes un atzinīgi novērtēja jaunajā albumā iekļautās dziesmas “Neon Noir”, “Loveletting”, “Salute the Sanguine”, “Run Away From the Sun” un “Saturnine Saturnalia”.

Šogad uzsāktā koncerttūre “Neon Noir Tour” ar desmitiem koncertu Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā 2024. gadā turpināsies Austrālijā un Jaunzēlandē, bet aprīlī atgriezīsies Eiropā. Tās noslēdzošais koncerts paredzēts prestižajā “Royal Albert Hall” Londonā.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.