Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ingus Ulmanis svin apaļu jubileju un izziņo koncerttūri

© Publicitātes foto

Šonedēļ savu 60 gadu jubileju atzīmē mūziķis Ingus Ulmanis. Par godu tai viņš izsludinājis koncerttūri, kas sāksies 2024. gada februārī un noslēgsies ar vērienīgu koncertu Dzintaru koncertzālē.

Ingus Ulmanis ir dzimis 1963. gada 19. septembrī Limbažos, mūziķis, komponists un mūzikas producents, darbojies arī kā televīzijas un radio raidījumu vadītājs. No 1984. gada līdz 1987. gada augustam bijis grupas “Jumprava” solists (dziesma par mākoni viņu vajās mūžu mūžiem…), bet 1987. gadā kopā ar citu “jumpravieti” Aigaru Voitišķi izveidoja savu grupu “Lādezers”, kurā muzicē joprojām. Ingus bijis arī dažādu citu muzikālo projektu autors un dalībnieks, bet pašlaik strādā Latvijas Radio 1, kur vada raidījumu “Monopols”.

Koncerttūres nosaukumam Ingus izvēlējies rindiņu no dziesmas “Kā man laiku apvaldīt” (viņš ir arī dziesmas teksta un mūzikas autors). “Koncertos piedalīšos es un grupa “Lādezers”, taču tajos skanēs arī dziesmas no citiem muzikālajiem projektiem. Savukārt tūres noslēdzošais koncerts varētu būt kaut kas līdz šim nebijis, jo tajā gribētu uzspēlēt kopā ar visiem sastāviem, kuros kādreiz esmu piedalījies - “Jumprava”, “Lādezers”, “Brīnumskapis” un “Dabas koncertzāle”. Skanēs arī divas vai trīs dziesmas no mana pilnīgi jauna projekta. Nu, tāds jauks mikslis!” smejas Ingus.

“Gribu uz īsu brīdi būt skaļš, un šajos jubilejas koncertos gribu atgādināt par mūziku, kuru kopā ar Aigaru Voitišķi esam veidojuši cauri gadiem. Parādīt, ka tāda ir mūsu radītā mūzika, un šādi noslēdzam kādu etapu. Mums apkārt ir fantastiski mūziķi, ar kuriem vēl joprojām ir ko teikt, un ir, par ko runāt!”