Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Dzejas dienās jaunais Strazdiņš apvienojies duetā ar Raču

© Publicitātes foto

Dienasgaismu ieraudzījis jaunās kantrī cerības Edvarda Strazdiņa pirmais kopdarbs ar pieredzējušo Guntaru Raču. Dziesma saucas “Kad gribas vairāk”, un tās pamatā ir 5. oktobra dzejolis no Rača populārās grāmatas “365” noslēdzošās daļas, kuram mūziku rakstījis Strazdiņš.

Dzejniekam un mūziķim Guntaram Račam septembris jau daudzus gadus ir piepildīts un radošs laiks, jo notiek Dzejas dienām veltītas tikšanās, koncerti un pasākumi. Lai šīs tikšanās reizes padarītu atraktīvākas, Račs uz šiem pasākumiem šogad aicinājis arī savu jauno kolēģi, dziedātāju un dziesmu autoru Edvardu Strazdiņu.

“Mana iecere, aicinot pulkā Edvardu, bija dot iespēju viņam uzstāties publikas priekšā, lai iegūtu savus klausītājus, kā arī vēlme padarīt autorvakarus muzikāli daudzveidīgākus,” stāsta Guntars. “Līdz šim kopā esam uzstājušies jau vismaz 15 šādos pasākumos, tostarp šī gada Dzejas dienu autorvakaros Aizputē un Saldū. Ir uzaicinājumi paviesoties Papē, Ķekavā un citur. Pamazām top pilna akustiskā koncertprogramma, ar kuru varēsim priecēt cilvēkus arī pēc dzejas dienu maratona.”

Dziesma “Kad gribas vairāk” ierakstīta studijā “Factory Sounds Studio” sadarbībā ar producentu Gintu Stankeviču. Ierakstā piedalījies arī Norberts Skraucis (kontrabass) un Uģis Tirzītis (ģitāra), bet sitamo instrumentu partijas ieskaņojis pats Račs. Interesanti, ka šī ir pirmā dziesma, kurā Strazdiņš licis lietā arī savas vijolspēles prasmes - vēl viņš izpildījis ģitāras partijas.

Dziesmai tapis video, kuru filmējis producents Kaspars Kambars un kurā pats sevi attēlojis pazīstamais fotomeistars Jānis Deinats. Viņa fotostudijā Andrejostā notikusi arī video filmēšana.