JVLMA atklās koncertsezonu ar Starojuma balvas pasniegšanu

© Ģirts Ozoliņš/ F64

Nākamnedēļ, 29.septembrī, plkst.18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Simfoniskais orķestris savu koncertsezonu atklās ar koncertu "Karlsons. Ivanovs. Iespaidi", kurā pirmo reizi tiks pasniegta jaundibinātā JVLMA Starojuma balva, aģentūru LETA informēja JVLMA pārstāvis Kaspars Antess.

Viņš atklāja, ka gaidāmais koncerts tiks veltīts komponistam, bijušajam JVLMA rektoram Jurim Karlsonam, kurš šogad atzīmē 75 gadu jubileju. Simfoniskā orķestra atskaņojumā varēs dzirdēt komponista simfonisko darbu "Koana" un "Kafijas kantāti", bet programmu papildinās Jāņa Ivanova 21.simfonija.

Orķestra skanējumu kuplinās klarnetiste Laima Ratniece-Miltiņa un klavesīnists Mihails Pranovičs.

JVLMA Starojuma balvu turpmāk reizi gadā iecerēts pasniegt JVLMA mācībspēkiem un darbiniekiem, kuri ilgstošā laikposmā iedvesmojuši studentus un kolēģus tiekties uz izcilību.

"Starojums fizikā ir enerģijas starveida izplatīšanās, izstarošana telpā. Tāpat mūzikas un skatuves mākslas izglītībā, kas ļoti saistīta ar kvalitāti un radošumu, ir svarīgi izstarot iedrošinājumu un iedvesmu, kas pēc tam var aizsniegt visplašāko auditoriju tuvu un tālu," par balvu sacīja tās idejas autors, JVLMA rektors Guntars Prānis.

Izklaide

Pēdējā laika megahitu autors Chris Noah (Krists Indrišonoks) izdevis trešo singlu latviešu valodā – tas saucas “Desmitiem reižu”. Jaunākais veikums turpina dziedātāja uzvaras gājienu pa radiostaciju topiem, sekojot hitiem “Cik tālu vēl?” un “Nomodā”.