Rīgā notiks simfoniskā metāla nakts kopā ar norvēģu "Sirenia"

© Publicitātes foto

Jau nākamajā sestdienā, 23. septembrī, Rīgas klubā “Melnā Piektdiena” risināsies vērienīgs simfoniskā metāla pasākums jeb “Symphonic Metal Night”, kura trumpī būs pazīstamā norvēģu grupa “Sirenia”.

Rīgas koncerta iesildītāju lomā pieteikti zviedru pauermetālisti “Rexoria” ar kolorīto Frīdu Olinu pie mikrofona un somu simfoniskā metāla grupa “Dark Sarah”, kuras galvenais vilcējspēks ir šīs apvienības izveidotāja un vokāliste Heidī Parviainena - vienīgā sastāvā no pašiem pirmsākumiem esošā dalībniece. Augstāk gan kotējas citi somi - “Amberian Dawn”, kuri arī uzstāsies “Melnajā Piektdienā”. Arī šim somu simfoniskajam “power metal” kvintetam pie dziedāšanas pielikta sieviete - pēc skata rāmā, bet vokāli efektīgā Pēivi Virkunena. Šīs grupas kontā ir jau deviņi studijas albumi.

Taču pasākuma “nagla”, protams, būs norvēģu gotiskā un simfoniskā metāla grupa “Sirenia”. Šī komanda izveidota 2001. gadā Stavangerā, izdevusi 11 studijas albumus, no kuriem pēdējais ar nosaukumu “1977” izdots šā gada maija beigās. Pagājušajā desmitgadē izdotie albumi sabija arī Amerikas un Apvienotās Karalistes roka albumu topā, taču pēdējos gados “Sirenia” vairs nav tik labi klājies. Kā jau to viegli noprast, arī norvēģu grupai pie mikrofona ir dāma, tikai viņiem šo lomu izpildošās daiļā dzimuma pārstāves ir bieži mainījušās - kopš 2016. gada “Sirenia” vokāliste ir simpātiskā francūziete Emanuella Zoldāna, kura pēc skaita šīs grupas rindās ir jau ceturtā. Izklausās un arī izskatās viņa iespaidīgi, tā kā pašmāju bāleliņiem būs, kur ausi un aci pamielot!