Uz latvju popmūzikas skatuves debitē cerīgā jaunā dziedātāja Sabīne Mustermane

© Publicitātes foto

Šīs nedēļas sākumā ar debijas singlu “Mākoņi” sevi pieteikusi jaunā dziedātāja Sabīne Mustermane, pie viena izdodot arī videoklipu, kas aicina atcerēties bērnību.

Dziesma “Mākoņi” sarakstīta “Zvaigznāja klases” ietvaros, Sabīnei Mustermanei pašmācības ceļā apgūstot mūzikas producēšanu un dziesmu rakstīšanu. Sadarbojoties ar Agnesi Rakovsku un producentu Gothardu Āriņu, radusies dziesmas gala versija.

“Pirmās dziesmas skices tapa manās mājās, eksperimentējot ar producēšanas aplikāciju - mēģinot pievienot dziesmai dažādus efektus. Vienmēr esmu zinājusi, ka vēlos darīt vairāk, tādēļ nonācu “Zvaigznājā”, kas deva iespēju attīstīt nepieciešamās dziesmu rakstīšanas un producēšanas zināšanas. Dziesmas vēstījums ir par sevis saprašanu un spēju būt vienatnē, lai izbēgtu no savas ikdienas un apkārtējās vides,” stāsta Sabīne.

Sabīne ir viena no konkursa “Ondo.lv Zvaigzne” uzvarētājām. Videoklips tapis, izmantojot konkursā iegūto stipendiju. Piedalījusies vairākos pianistu konkursos - gan Latvijā, gan Eiropā. Ikdienā Sabīne veido audiovizuālu saturu sociālajā tīklā “TikTok”.

Dziesmai “Mākoņi” tapis arī videoklips. Sabīne stāsta: “Šī bija mana pirmā reize, kad filmējos videoklipā, tādēļ neizvirzīju ekspektācijas par to, kāds būs rezultāts. Videoklipā var saskatīt manas mīļākās bērnības vietas Bauskā, kur pavadīju laiku ar saviem draugiem un ģimeni, būvējot teltis un staigājot pa iemīļotajām pļavām. Rezultāts mani pārsteidza, un tā vēstījums ir ļoti personisks.” Jāpiebilst, ka Sabīnes vizuālais tēls tapis sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentēm Madaru Indriksoni un Milēnu Emīliju Seržanti.