Pērn lejuplādētākie mūziķi – Lauris Reiniks un Musiqq

Par popularitāti liecina arī tāds rādītājs kā tas, cik reižu attiecīgā mūziķa produkcija ir lejuplādēta internetā. Protams, runa nav par nelegālo nokačāšanu, bet likumīgu lejupielādi, par kuru klausītājs šķiras no attiecīga skaita santīmu.

Latvijas flagmanis legālajā lejuplādē ir portāls Doremi.lv, kas šopirmdien pasniedza savas balvas pagājušā gada pieprasītāko dziesmu izpildītājiem. Doremi.lv tops ir balstīts vienīgi uz dziesmu pārdošanas rezultātiem, un tie liecina, ka pati pieprasītākā dziesma 2010. gadā bijusi Laura Reinika Es skrienu, kurai seko Kažas dziedātā Tici vai nē no seriāla UgunsGrēks un publikas jaunā mīluļa Nikolaja Puzikova Dievs tevi mīl. Ļoti labus rezultātus sasnieguši arī Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases uzvarētāji Musiqq, kuri pirmajā desmitniekā iekļuvuši pat ar veselām trim dziesmām.

Līdz ar to Lauris Reiniks daļēji reabilitējies par neveiksmi Muzikālajā bankā, kur viņa Baltijas mēroga hits Es skrienu palika tikai astotajā vietā. Otro vietu Eirovīzijā pie neveiksmēm nevarētu pieskaitīt, kā liela atzinība vērtējama saņemtā Gada balva par labāko popa albumu, bet nu iegūta arī Doremi.lv balva. "Muzikālā banka bija pārpratums, savukārt Gada balva un Doremi.lv visu salika pa plauktiņiem," tā Neatkarīgās apskatniekam savu pagājušo gadu raksturoja Lauris. "Kur vēl objektīvāks vērtējums, ja cilvēks gatavs [par dziesmu] atdot savus santīmus?!" Jāpiebilst, ka Es skrienu par gada pirktāko dziesmu kļuva jau pašā pirmajā tās izplatīšanas nedēļā un topa galvgalī noturējās līdz pat gada beigām.

Apbalvošanas ceremoniju rīt, 5. martā, pulksten 21.15, varēs skatīt arī LTV1 kanālā. Koncertā piedalījās arī O!Kartes akadēmijas absolventi, bet viesu statusā uzstājās grupa Bet, Bet un maestro Raimonds Pauls, kas kopā ar zviedru dziedātāju Sonju Bišopu izpildīja dziesmu Ticking For My Clock (latviski zināma kā Es mīlu tevi tā.)

Doremi.lv ir lielākais mūzikas lejupielāžu portāls Latvijā, tā piedāvājumā ir vairāk nekā 13 000 dziesmu no vairāk nekā 700 mākslinieku repertuāra. Doremi.lv balvas tiek pasniegtas ceturto reizi, iepriekšējo gadu dziesmas nr. 1 bija Ripoja akmens Andra Ērgļa & Cacao izpildījumā (2007. gadā), Prāta vētras hits And I Lie (2008), kā arī Jenny May un Jāņa Groduma kopīgi dziedātā Nāk nakts (2009).

Svarīgākais