Losandželosā studējošā Elīza Evalde debitē ar singlu angliski

© Publicitātes foto

Dziedātāja Elīza Evalde jeb Elise DeMae laidusi klajā savu pirmo singlu “Is It Okay”, kuru producējis grupas “Citi Zēni” muzikālais līderis Roberts Memmēns.

Lai gan Elīzas Evaldes vārds lielākajai daļai latvju mūzikas klausītāju droši vien neko neizteiks, viņa ir jau diezgan pieredzējusi dziedātāja, kas pabeigusi Rīgas Doma kora skolas džeza un mūziklu dziedāšanas nodaļas, bet šobrīd mācās Losandželosas mūzikas koledžas vokālās mākslas nodaļā. Dziedājusi vokālajā grupā “Insomnia”, piedalījusies koncertuzvedumos “Džezā tikai meitenes”, Jāņa Lusēna un Māras Zālītes “Kaupēn, mans mīļais” un daudzos citos projektos, bet pašlaik pieteikusi savu soloprojektu ar skatuves vārdu Elise DeMae.

Elīzas pirmais singls saucas “Is It Okay”. Dziesma nav tā vienkāršākā pēc savas uzbūves - sapņains iesākums, krietni enerģiskāks noslēgums. Ar vokālajām (un arī vizuālajām) dotībām Elīzai nekādu problēmu nav, bet, vai pie mums pieņems plašai auditorijai nepazīstamas dziedātājas debijas dziesmu angļu mēlē, tas jau ir cits jautājums - parasti to var uzdrīkstēties, tikai startējot “Supernovā”…

“Vārdi atspoguļo man tuva drauga stāstu. Bieži cilvēks vaino sevi pie tā, kā jūtas, taču reizēm pasaulē pieņemtās normas ietekmē viņa iekšējo pasauli un emocijas. Ja jūties citādi nekā pieņemts, tas ir normāli, ja reizēm nesaproti savas emocijas, tas arī ir normāli,” prāto Elīza, kura pati ir “Is It Okay” teksta un arī mūzikas autore.

“Dziesma patiesībā bija liels ceļojums. Pirmā versija tapa vienā naktī, katrs savu darbiņu veica citā pasaules galā. Rezultāts, manuprāt, ir ļoti emocionāls stāsts - to var saklausīt, tam var just līdzi,” uzskata kompozīcijas producents un aranžētājs, grupas “Citi Zēni” dalībnieks un muzikālais vadītājs Roberts Memmēns.

Dziesmai tapis arī video klips Amandas Grīnbergas režijā. “Videoklips atspoguļo romantizētu, bet ikdienišķu grimšanu pārdomās, kas ļauj arī sāpes un pārdzīvojumus uztvert kā skaistus notikumus, kas labo palīdz saredzēt vēl spilgtāk. Centāmies klipā ietvert Elīzas reālistisko, bet romantisko būtību,” skaidro režisore. “Es teiktu, ka klips parāda šo “ieiešanu” sevī, apjukumu un neziņu. Tas vijas ar iedomu pasauli, kurā viss ir tā, kā tam būtu jābūt, bet beigās tu atgriezies realitātē un saproti, ka patiesībā viss ir kārtībā tieši tā, kā tas ir šobrīd,” videoklipu komentē Elīza. “Šī bija mana pirmā šāda veida pieredze - interesanta, mazliet satraucoša un ļoti īpaša. Noteikti varu lielu paldies teikt manai komandai, kas lika man justies brīvi un padarīja šo filmēšanas dienu jautru un neaizmirstamu.”

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais