Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Harizmātiskā Būū uzmirdz reperu apvienības “Kreisais Krasts” jaunajā singlā

© Publicitātes foto

Latvijas lielākā hiphopa apvienība “Kreisais Krasts” klausītājiem nodevusi jaunu dziesmu “Upuris”, kas ir otrais singls no rudenī gaidāmā albuma. Albums tiks izdots ietekmīgā “Warner Music Baltics” paspārnē.

Jaunajā dziesmā “Upuris” būtisku ieguldījumu devusi mūziķe Būū (Ilze Fārte), kura, paralēli savai solo karjerai, kopš pagājušā gada pavasara aktīvi piedalās arī “Kreisā Krasta” radošajā procesā. “Kopš uzrakstīju šo pantu, man [dziesmā iekļautie] vārdi “dīva sporta krūšturī” ir kļuvis mazliet kā moto,” atzīst dziedātāja. “Ja jūs Būū kādreiz satiekat pilsētā, 99% gadījumu esmu uz velosipēda, sporta tērpā skrienot no studijas un deju treniņu vai sporta zāli. Dīvas ir ļoti daudz un dažādas. Protams, visam dzīvē jānāk ar mēru, taču man patīk iemiesot un lepoties ar savām darbspējām un attieksmi pret dzīvi un mūzikas karjeru.”

Dziesma tapusi salīdzinoši īsā laikā, sastopoties organiski vienotam kodolam. Pāris stundu laikā studijā galvenās tēmas ierosmi devusi Būū, kam pievienojās apvienības dalībnieki Punkts uz I, Henny, trakamelodija, Cepums un MAD ar savu pantu angļu valodā. “Tematiski tiek apspēlētas bailes, par pretošanos tām un ikdienas karuselim, kas griežas bez apstājas, par sava ceļa izvēli un došanos pretī saviem mērķiem, par kāpšanu augstāk,” skaidro apvienības pārstāvji.

Jāatgādina, ka “Kreisais Krasts” ir lielākā un visilgāk pastāvošā hiphopa apvienība Latvijā, kuri pērn svinēja apaļu 20 gadu pastāvēšanas jubileju, taču joprojām te ir vieni no spilgtākajiem hiphopa tradīciju veidotājiem - gan mūzikā, gan arī dzīves stilā.