Guns N’Roses apsūdzēti plaģiātismā

Divas mazpazīstamas skaņu ierakstu kompānijas iesūdzējušies tiesā rokgrupu Guns N"Roses un tās albuma Chinese Democracy izdevējus, apgalvojot, ka vienā no diskā dzirdētajām dziesmām skan fragmenti, kas visprastākajā veidā nozagti no vācu elektroniskās mūzikas izpildītāja Ulriha Šnausa kompozīcijām.

Reuters vēsta, ka sev nodarīto materiālo un morālo skādi ierakstu kompānijas Independiente un Domino Recording Company lēsušas apaļa miljona dolāru apmērā. Iesniegtajā prasībā norādīts, ka Guns N"Roses dziesmā Riad N" the Bedouins izmantoti vairāki fragmenti no U. Šnausa kompozīcijām Wherever You Are un A Strangely Isolated Place.

Kompānija Universal, kuras paspārnē tapis Guns N"Roses pēdējais disks, pagaidām nav atbildējusi uz šīm apsūdzībām – gluži tāpat kā grupas mūziķi ar slaveno Akselu Rouzu priekšgalā. Taču mūzikas apskatnieki atzīst, ka kaut kas līdzīgs bijis gaidāms, jo Chinese Democracy ir īsts sāpju bērns un nelaimes putns. Proti, par šā albuma izdošanu A. Rouzs paziņoja vēl pirms 16 gadiem, vairākkārt mediju slejās parādījās, kā nu noskaidrojies, nepatiesi apgalvojumi, ka disks jau ir gatavs un tikai gaida brīdi, kad kompānija uzskatīs par stratēģiski pareizu to izmest pārdošanā. Tajā laikā interneta mūzikas failu apmaiņas vietnēs parādījās desmitiem Chinese Democracy versiju, bet, kad disks pagājušogad beidzot tika izlaists, kritiķi to vienbalsīgi atzina par vājāko albumu Guns N"Roses pastāvēšanas vēsturē. Tagad par to pilnībā aizmirst (ko albums neapšaubāmi būtu pelnījis) neļaus tikai gaidāmās tiesu lietas.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.