Gaismas pilī atrādīs dokumentālo filmu par “Pienvedēja Piedzīvojumiem”

© Publicitātes foto

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 23. septembrī notiks grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts, kā arī par sabiliešu trio tapušās dokumentālās filmas pirmizrāde.

Par grupu “Pienvedēja Piedzīvojumi” tapušo dokumentālo filmu veidojis pieredzes bagātais kino režisors Jānis Orbidāns. “Pie filmas strādājām četrus gadus. Beidzot tā ir gatava un ar rezultātu esam ļoti apmierināti. Ļoti ceram, ka skatītāji uzzinās kaut ko jaunu par grupas, kura nākamgad atzīmēs 30 gadu jubileju, dalībniekiem,” stāsta filmas režisors.

Jānis Orbidāns ir režisors ar vairāk nekā 15 gadu TV pieredzi, līdzautors seriāliem “Pa kokas pēdām. Kolumbija”, “Briedis pret Briedi” un neskaitāmiem citiem TV projektiem, kā arī viens no kinofilmas “Dzimuši hokejam” autoriem.

“Strādāt ar Jāni un filmēšanas komandu bija aizraujoši,” par sadarbību ar režisoru stāsta grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” ģitārists Aldis Lunde-Kurzemnieks. “Pirmo reizi iejutāmies gan aktieru, gan varoņu lomās. Ar iznākumu esam ļoti apmierināti un ar interesi vērosim, kā skatītāji uztvers līdz šim nezināmus faktus par grupas dalībniekiem.”

Filmas pirmizrāde pāraugs grupas koncertā, kurā izskanēs grupas lielākie hiti - latvju rokmūzikas vēsturē diezgan nebijis pasākuma formāts.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais