“Mesa” izdod jaunu dziesmu un gatavojas lielkoncertam

© Publicitātes foto

Arī repera Gata Irbes mūzikas projekts “Mesa” izdevis jaunu dziesmu – līdz šim vairāk jaunumu bija dzirdēts no viņa otra “es” Gacho.

Projekta “Mesa” jaunā dziesma saucas “Mūsu kārstākā nedēļa Parīzē”, taču stilistiski tā ir ļoti īpatnēja - atšķirīga no Mesas iepriekšējiem gabaliem, bet ar Gacho repertuāru tai, protams, vispār nav ne mazākās līdzības (atskaitot klipā redzamo Gati).

Dziesmas pirmās idejas skice radusies dziesmu rakstīšanas sesijā Somijā, kurā piedalījies Gatis kopā ar savu uzticamo komandas biedru Kasparu Jansonu un vairākiem Somijas autoriem un producentiem.

“Atšķirībā no citām dziesmām, kuras mēs aizvedam pie klausītāja, šī ir savdabīga ar to, ka tā “atnāca” pie mums caur melodiju, ar gatavu ideju un tēmu, arī ar pilnīgi skaidru videoklipa domu,” stāsta Gatis Irbe. “Jau no pirmajiem akordiem un spēlēšanas manieres bija skaidrs - tā būs par Franciju, būs jālido turp un jāiemūžina ceļojums video, savukārt pēc ceļojuma taps dziesmas teksts par piedzīvoto.”

Dziesmas video filmēšana notikusi Parīzē, taču vērīgākie skatītāji varēs atrast tajā arīdzan vienu lokāciju no Latvijas, tepat Liepājā, kas vizuāli un pēc savas noskaņas ļoti atgādina Parīzes romantiskās noskaņas: “Paldies Mikum Fominam un “Cafe Antikvariāts” Liepājā par viesmīlību, kur atkal varējām izjust Parīzes noskaņas!”

Jāatgādina, ka 19. augustā, Mežaparka Lielajā estrādē notiks Mesas un Gacho lielkoncerts, kas iezīmēs Gata Irbes 25 gadus ilgo darbību uz skatuves. Šī būs pirmā reize, kad abi projekti būs redzami un klausāmi līdzdarbojoties un papildinot vienam otru uz vienas skatuves - viena koncerta ietvaros. Koncerta īpašie viesi - grupa “S.T.A.”.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais