Limbažu 800 gadu jubilejas svinībām klāt kulminācijas nedēļa

© Publicitātes foto

Ar Medus dienu Burtnieku kvartālā un grupas “Skyforger” plaši apmeklēto koncertu pilsētas estrādē svētdien iesākās Limbažu 800. dzimšanas dienas svinības, kuru kulminācija būs šajā nedēļā - līdz pat 6. augustam.

Hanzas pilsēta Limbaži šajā gadā svin 800. dzimšanas dienu, un pilsētā svētki tiek svinēti praktiski visa gada garumā, tomēr tieši augusts ir svētku nedēļas mēnesis - no 29. jūlija līdz 6. augustam pilsēta krāsojas svētku “Limbažiem ir 800” krāsās.

Limbažu novada pašvaldības Kultūras pārvaldes vadītāja Evija Keisele: “”Limbažiem ir 800” iezīmē laika līniju no 2022. gada novembra līdz 2023. gada novembrim - šī koncepcija ir svētki gada garumā. Saukli “Limbaži ir” attīstām ar domu katru mēnesi izdzīvot kādu sajūtu, nedaudz ieskicējot, piemēram, februārī “Limbaži ir mīlestība”, jūlijā “Limbaži ir ziedoši”, bet svētku mēnesī augustā - “Limbažiem ir 800”.”

“Svētku kulminācijas nedēļa tika atklāta 29. jūlijā, kad Limbažu estrādē muzicēja grupa “Skyforger” un vietējā folkloras kopa “Delve”. Visu svētku nedēļu Limbažu Lielezerā ikviens ir aicināts doties ekskursijā ar īpašo 800 gades kuģīti. 3. augustā burvīgs Kaspara Zemīša un Daumanta Kalniņa koncerts Burtnieku kvartālā. 4. augustā dosimies tradicionālajā svētku gājienā, kurā ierasti piedalās pašvaldības iestādes, uzņēmumi un iedzīvotāji, bet pēc gājiena Limbažu estrādē koncerts kopā ar grupām “Labvēlīgais tips” un “Citi zēni”,” uzskaita Evija Keisele. Jāpiebilst, ka arī 1. un 2. augustā pilsētā notiek svētku pasākumi - attiecīgi pūtēju koncerts “Muzikālais plosts” Limbažu Mazezerā, kā arī Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu, pedagogu un absolventu koncerts “No tautasdziesmas līdz tango” Sv. Jāņa luterāņu baznīcā.

“5. augustā svētku galvenā diena - rosība lielākajā Hanzas tirgū Latvijā, kas norisināsies Baumaņu Kārļa laukumā un tā apkārtnē, kā arī dažādi seno prasmju paraugdemonstrējumi un darbnīcas pilsdrupās. Visas dienas garumā pilsētu apvīs dažādi kultūras un sporta un notikumi jebkurai gaumei. Vakara noslēgumā Limbažu estrādē muzikālais baudījums ar grupām “Astro’n’out”, “Bermudu Divstūris”, “Baritoni”, “Skinny Cheese” un “Sqara”, bet pusnaktī 800 sekunžu garš svētku salūts. Kulminācijas svinības noslēgsim 6. augustā, kad uz Lielezera peldošās skatuves muzicēs Valts un Valters Pūces, kā arī aktrise Marija Bērziņa,” informē Evija Keisele.

Svētku laikā tiek īstenoti dažādi radoši projekti, piemēram, “800 kliņģeru parāde”, kurā aicināti piedalīties cepēji un konditori no visas Latvijas, tiks klāts 800 pēdu garš svētku galds, sportiskas aktivitātes risināsies Lielezerā un tā apkaimē, tāpat arī pilsdrupās, pie kultūras nama, Vienības parkā un citur visas pilsētas plašumos.

Izklaide

Pašmāju smagās mūzikas apvienība “Mentem”, iespējams, būs pasprukusi garām nemanīta pat šī žanra cienītājiem, kur nu vēl pārējiem, tomēr šie jaunieši jau izdevuši debijas albumu. Apskatnieka uzmanības lokā šī brigāde ietrāpījās pērn septembrī, kad “Mentem” (un arī grupa “Asinis”) bija uzaicināti uzstāties Tallinas ielas kvartāla izklaides vietā “Tu Jau Zini Kur”, iesildīt “Deodium” tās albuma “Maldupe” prezentācijas koncertā. Pēc tam puiši uzspēlēja vēl vairākos koncertos dažādas publikas priekšā, vienmēr izpelnoties itin labas atsauksmes, taču nopietnākais pasākums, protams, bija šovasar – uzstāšanās pirms pašiem “Eyehategod”!

Svarīgākais