Latviju Eirovīzijas pusfinālā Diseldorfā pārstāvēs "Musiqq"

"Musiqq" © Raitis Plauks, f64

Ceļazīmi uz 56. starptautisko dziesmu konkursu Eirovīziju Ventspils teātra namā "Jūras vārti" sestdienas naktī ieguva "Musiqq", aiz sevis atstājot Lauri Reiniku un "Pieneņu vīnu".

Latvija Eirovīzijā piedalīsies jau 12. reizi.

Par tiesībām pārstāvēt Latviju Diseldorfā „Eirodziesmas 2011” fināla uzstājās Evija Sloka ("Don’t Stop The Dance"), Elīna Krastiņa-Grence ("Look Back At Me Again"), Ivo Grīsniņš-Grīslis ("Cinderella"), grupa "The Secretz" ("Summer Night"), grupa "Pieneņu vīns" ("You Are"), "Stībeļa banda" ("Let It Be Me"), Oksana Ļepska ("Live On!"), grupa "Musiqq" ("Angel In Disguise"), grupa "Blitze" ("Hop"), grupa "D-family" ("Daylight") un Lauris Reiniks ("Banjo Laura").

Arī šogad skatītāju un žūrijas balsojuma rezultāti dalījās attiecībā 50:50. Pēc 11 dziesmu izskanēšanas notika pirmā vērtēšanas kārta, un trīs dziesmas iekļuva superfinālā. Arī tajā uzvarētāju noteica televīzijas skatītāju un žūrijas balsojuma rezultāts, kas tāpat dalījās attiecībā 50:50.

Žūrijā darbojās žurnāliste Sandra Veinberga, "Radio SWH" vadītājs Jānis Šipkēvics, LTV projektu vadītāja Iveta Lepeško, pasākumu producents Aigars Dinsbergs, grupas "Pērkons" dalībnieks Juris Sējāns, mūziķis Aivars Hermanis, žūrijas vadītājs - komponists Boriss Rezņiks.

Eirovīzija ir vienīgais dziesmu konkurss, kurš Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un tikai pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajam sadarbības partnerim - Ventspils pilsētai - LTV arī šogad var organizēt Nacionālo atlases kārtu un nodrošināt Latvijas mūziķu dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Šogad aprit arī desmit gadi, kopš Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālā atlase ar Ventspils pilsētas atbalstu tiek rīkota Ventspilī.

Latvijas pārstāvis Diseldorfā uzstāsies otrajā pusfinālā - 12. maijā. Izlozes rezultātā Latvija konkurēs ar Nīderlandi, Bosniju un Hercegovinu, Ukrainu, Kipru, Austriju, Zviedriju, Moldovu, Beļģiju, Slovākiju, Izraēlu, Maķedoniju, Dāniju, Baltkrieviju, Bulgāriju, Igauniju, Rumāniju, Slovēniju un Īriju.

Savukārt pirmajā pusfinālā, kas notiks 10. maijā, piedalīsies Albānija, Somija, Armēnija, Šveice, Norvēģija, Gruzija, Turcija, Serbija, Krievija, Polija, Horvātija, Azerbaidžāna, Lietuva, Ungārija, Malta, Sanmarīno, Islande, Grieķija un Portugāle.

Tā sauktās "lielā četrinieka" valstis (Lielbritānija, Francija, Vācija un Spānija) un konkursa organizētājvalsts automātiski kvalificējas finālam. 2011. gada konkursā Vācija ir gan "lielā četrinieka" valsts, gan organizētājvalsts. Turklāt jāatgādina, ka 2010. gada 30. decembrī "lielais četrinieks" kļuva par "lielo piecinieku", jo arī Itālija pievienojusies valstīm, kuras automātiski kvalificējas finālam.

Līdz ar to izlozes kārtībā arī noskaidrots, kurus pusfinālus translēs un arī balsos "lielais piecinieks" - 12. maijā balsošanas tiesības būs Itālijai, Vācijai un Francijai, bet 10. maijā - Lielbritānijai un Spānijai.

2011. gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks 14. maijā Diseldorfas arēnā "Esprit".

Latvijas pārstāvji Eirovīzijā

2000. gadā Prāta Vētra - My Star

2001. gadā Arnis Mednis - Too Much

2002. gadā Marie N - I Wanna

2003. gadā F.L.Y. - Hello From Mars

2004. gadā Fomins & Kleins - Dziesma par laimi

2005. gadā Valters & Kaža - The War Is Not Over

2006. gadā Cosmos - I Hear Your Heart

2007. gadā Bonaparti.lv - Questa Notte

2008. gadā Pirates of the Sea - Wolves Of The Sea

2009. gadā Intars Busulis - Probka (Пробка)

2010. gadā Aisha - What For?

2011. gadā Musiqq - Angel In Disguise

Izklaide

Dziedātājs Justs izdevis melanholiski enerģisku dziesmu par pieaugšanu “Atslēdziņas” – šoreiz kopā ar Tikasha Sakama. Kas ir Tikasha Sakama? Atraktīvā mediju personība Nansija Garkalne, kura savas muzikālās dotības teicami pierādīja, šogad uzvarot šovā “Balss maskā”.

Svarīgākais