Mūziķi dibina Mārtiņa Freimaņa fondu

© no nra.lv arhīva

Pēc četru mūziķu iniciatīvas, drīzumā tiks nodibināts dziedātāja Mārtiņa Freimaņa vārdā nosaukts fonds. Tas atbalstīs jauno mākslinieku, mūziķu un citu radošo personību izglītošanos un attīstību mūzikas jomā, sniegs atbalstu pamestiem cilvēku un dzīvnieku bērniem.

Kā portālam nra.lv pastāstīja viena no fonda dibinātājām, "Mikrofona ieraksti" vadītāja Elita Mīlgrāve, dibinātāji būs mūziķi Lauris Reiniks, Guntars Račs, Kārlis Būmeisters, Jānis Daugalis, kā arī Mārtiņa Freimaņa pusmāsa Ilze Freimane un liepājniece Maija Kalniņa.

"Mārtiņa aiziešana bija pēkšņa un negaidīta. Joprojām negribas tai noticēt. Viņa aiziešana man uzlika par pienākumu izdarīt to, ko nepaspējām viņa dzīves laikā, kam pietrūka laika un arī pārliecības. Diemžēl tikai tagad, pavelkot svītru Mārtiņa dzīvei, nāk gaismā lietas un viņa darbi, kam neveltīju pietiekami daudz uzmanības. Domaju, ka viņa absolūti pozitīvā attieksme pret dzīvi un cilvēkiem, ir pelnījusi turpinājumu un attīstību. Ja ar savu darbošanos Mārtiņa Freimaņa fondā, es spēšu darīt kaut nedaudz laba un atgādināt par Mārtiņu un vairot viņa sēto cilvēkmīlestību, tad mērķis būs piepildīts," nra.lv stāsta E. Mīlgrāve un turpina, "jocīgi, ka Martiņam aizejot, mums visiem kā plīvurs no acīm nokrita, jo ne vienmēr uzticējāmies un ticējām tam, ko viņš darīja dzīves laikā un mani šobrīd piemeklē līdzīga sajūta, jo arī pret Mārtiņa Freimaņa fondu jūtu zināmu neticību un latvisku skaudību , jau sākot ar medijiem un interneta suņu rejām, sak – kapēc jūs to darāt? Vai tik jūs nevada kāda savtīga interese? "

Pagaidām turpinās darbs pie statūtu izveides, taču Mārtiņa Freimaņa fondam būs vairāki mērķi: organizēt kultūras pasākumus, kas popularizē labdarības un mecenātisma kustību Latvijā; vākt finanšu līdzekļus Mārtiņa Freimaņa piemiņas vietas izveidei; sniegt materiālu atbalstu stipendiju un pabalstu formā jaunajiem mūziķiem; finansēt jauno mūziķu studiju ierakstus.

Tāpat iecerēts sniegt materiālu atbalstu pamestu dzīvnieku uzturētājiem un citādi veicināt dzīvnieku atgriešanos normālā dzīvē; sniegt materiālu un morālu atbalstu bāreņiem; vākt fizisko un juridisko personu ziedojumus nodibinājuma mērķa īstenošanai, kā arī apsaimniekot ziedotās un dāvinātās mantas un finanšu līdzekļus.

Mārtiņa Freimaņa fonds plāno piešķirt apbalvojumus un godalgas personām par īpašiem sasniegumiem un ieguldījumiem popmūzikas veicināšanā Latvijā, kā arī veikt izdevējdarbību un reklāmas darbību, un jebkuras citas darbības, kas nav pretrunā ar spēkā esošajiem likumiem un sekmē nodibinājuma mērķa sasniegšanu.

Mūziķis Mārtiņš Freimanis mira 27. janvārī.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais