Katrīna Gupalo izdod smieklīgu video par pupiņu zupiņu

© Publicitātes foto

Dziedātāja Katrīna Gupalo sadarbībā ar producentiem “Varslaff 'n' Edwolf” izdevusi sev netipisku deju mūzikas gabalu “Pupiņu zupiņa”, kas jau paguvis iekarot klausītāju sirdis koncertos. Tam tapis arī visai smieklīgs videoklips.

Dziesmas “Pupiņu zupiņa” rašanās stāsts ir gana interesants. Izrādās, tā komponēta kādā jūnija vakarā, kad Katrīna Gupalo uz studiju atnesusi savas mātes līdzi dotu pupiņu zupu - pati dziedātāja savās kulinārajās prasmēs tuvākās attiecībās tomēr ir ar boršču. “Sātīgais mielasts tik ļoti iedvesmoja radošo komandu, ka tā nekavējoties steidzās ietērpt savu pateicību mūzikas skaņās un dzejas rindās. Turpinot maltīti, mūziķi atcerējās par savu bērnu dienu elku Benny Benassi un viņa leģendāro dziesmu “Satisfaction”, un drīz vien ieskanējās zīmīgais basa gājiens, kurš spēcīgiem ritmiem caurvij visu kompozīciju,” vēsta leģenda par dziesmas dzimšanu.

Jāatzīst, ka rezultātā tiešām sanācis Benny Benassi cienīgs klubu mūzikas skaņdarbs, kas, komplektā ar tā jokaino tekstu, varētu pretendēt pat uz grupas “Bermudu divstūris” koncerta iesildošo daļu, bet no daudzpusīgās Katrīnas jau var sagaidīt ne tādus vien pārsteigumus.

“Šī enerģijas caurstrāvotā dziesma neatstās vienaldzīgu itin nevienu latvieša sirdi. Tā remdēs klausītāju ilgas pēc karstiem un garšīgiem ritmiem un kļūs par neatņemamu latviešu deju mūzikas hrestomātijas sastāvdaļu!” šādu pārliecību absolūti nesatricināmā nopietnībā pauž “Pupiņu zupiņas” autori Katrīna Gupalo, Edgars Vilcāns un Armands Varslavāns.

Dziesmai tapis arī mazbudžeta pašdarbības mūzikas video, kas filmēts Rīgā un Budapeštā. “Tajā ir apdziedāta mīlestība pret vienu no latviešu virtuves stūrakmeņiem - tradicionālo pupiņu zupiņu. Dziesma atklāj jauna vīrieša tiekšanos uz laimi, mīlestību, siltumu un rūpēm, kuru viņš cer atrast un sagaidīt savā dzīves gājumā,” par dziesmā dzirdamo un video redzamo vēsta paši autori.

Jāpiebilst, ka tuvākie koncerti, kur klausītāji varēs dzirdēt “Pupiņu zupiņu” un citus Katrīnas Gupalo radītus garadarbus, būs 23. jūlijā Kultūras namā “Wiktorija” Liepājā, 25. augustā “Labumu bodē” Ikšķilē un 2. septembrī Baložu ielas estrādē Pārdaugavā.

Svarīgākais