“Positivus” festivāla pārsteigums Vultura iepazīstina ar jaunu dziesmu

© Publicitātes foto

Viens no patīkamākajiem “Positivus Festival” pārsteigumiem, pašmāju eksperimentālās elektroniskās mūzikas māksliniece Vultura (Annija Tīna Kukuka) festivālā plašākai auditorijai pirmoreiz atrādīja savu jauno dziesmu “Šķel”, kas ieturēta dziedātājai diezgan netipiskā stilā.


Jaunā mūziķe Vultura (22) festivālā “Positivus” uzstājās sestdienas pusdienlaikā, kad lielai daļai apmeklētāju vēl teorētiski vajadzētu izgulēt iepriekšējās nakts ballītes sekas, tomēr viņas enerģiskais priekšnesums spēja pat pie mazākās skatuvītes savākt itin kuplu klausītāju pulku. Pēc dziesmas “Šķel” izpildīšanas kāda klausītāja paraustīja apskatnieku aiz piedurknes: “Tā ir mūsu jaunā Avril Lavigne, ja?” Jāatzīst, salīdzinājums ir pat diezgan precīzs, taču līdz šim Vultura ar šāda veida gabaliem nebija izcēlusies.

Singls ar nosaukumu “Šķel” ir tikai trešā dziesma latviešu valodā Vulturas karjerā un pirmā, kurai tapis liriku video (3D un animāciju veidojusi Daniela Lākute). Dziesma komponēta elektroniskajos “drum'n'bass” un “jungle” žanros ar hiphopa piesitienu, veidota kopā ar Vulturas uzticamo ieroču biedru, producentu Mark1Records (Marks Poikāns).

“Dziesma ir par to, ka, neatkarīgi no panākumiem, ir jāsaglabā savs autentiskums un jāatceras par to, kas ir svarīgs. Varbūt tas skanēs mazliet banāli, taču mēs tiešām mēdzam sevi pusceļā kaut kur aizmirst vai arī paklupt uz tām pašām kļūdām. Tad ir jāpatin bilde atpakaļ, jāatceras un jāpajautā sev, kas es esmu un kas vēlos būt,” skaidro Vultura. “Dziesma ir arī par to, ka realitātē tas, ko tu manifestē un vēlies izdarīt, sasniegt, redzēt un mīlēt, būs, ja vien pie tā strādāsi. Taču jāatceras, ka nedrīkst ļaut sev arī izdegt. Tos, kuri mēģinās tevi apturēt un paklupināt, vienkārši nevajag klausīties un uz tiem reaģēt.”

Ilgi atpūsties pēc “Positivus” Vulturai laika nebūs - jau 26. jūlijā viņa kāps uz Siguldas pilsdrupu estrādes skatuves kā iesildošā māksliniece slavenās britu grupas “Hurts” koncertā! Tāpat Vultura būs redzama un dzirdama arī festivālā “Laba Daba” 4. augustā.

Svarīgākais