Grupa “Rāmi Riti” prezentēs albumu ekskluzīvajā Turaidas Dainu kalnā

© Publicitātes foto

Grupa “Rāmi Riti” šo svētdien, 16. jūlijā, aicina uz sava jaunā albuma “Zin Dieviņis, zin Laimiņa” prezentācijas koncertu – tas notiks Turaidas muzejrezervāta Dainu kalnā. Koncertā izskanēs visas jaunās kompozīcijas, kā arī klausītāju jau iemīļotas “Rāmi Riti” dziesmas no iepriekšējiem lieldarbiem.

Albuma prezentācijas koncertam ar nolūku izvēlēta šāda vieta - koncerts Dainu kalnā ir grupas solistes Ineses Kozuliņas vairāku gadu garumā lolots sapnis, kas ir piepildījies.

“Tā ir vieta, kas glabā mūsu tautasdziesmas garu, un kopš atmodas laikiem šeit dziesma vienmēr pulcējusi ļaudis. Dainu kalna apkārtne, Gaujas senleja, kas ir piesātināta ar mūsu tautas spēku un dzīves ziņu, mūža nogalē bija iemīļota pastaigu vieta arī Dainu tēvam Krišjānim Baronam. “Rāmi Riti” mūzikai, dziesmām, skanējumam arī ir tiešs sakars ar Turaidu un Gaujas senleju, jo tieši šeit izauklējas un rodas “Rāmi Riti” dziesmas,” stāsta Inese.

Albumu veidojuši jau daudzu gadu garumā saspēlējušies mūziķi - vokāliste un dziesmu autore Inese Kozuliņa, perkusionists un multiinstrumentālists Mārtiņš Miļevskis (arī grupas “Auļi” bundzinieks un komponists), flautiste Alisa Klimanska, Kalvis Vītols, kurš papildina grupas skanējumu ar skanīgu vokālu, dūdām un perkusijām, kāa arī talantīgais Austrālijas latvietis, ģitārists Ivars Štubis. Šī albuma skanējumu kuplinājuši vēl trīs mūziķi - čelliste Undīne Balode, koklētāja Zane Sniķere un dziedātājs Jānis Strazdiņš.

Svarīgākais