Reperis Reiks nofilmējies melnajā komēdijā par rokgrupas piedzīvojumiem

© Publicitātes foto

Vairāki Latvijas mūziķi, aktieri un interneta slavenības apvienojušies melnās komēdijas “Tējas laiks” uzņemšanā. Seriāls vēstīs par rokgrupu, kas vienas nakts laikā iemanto popularitāti un dodas vētrainā tūrē pa Latviju.

“Tējas laiks” jau rudenī nonāks pie skatītājiem nākamās paaudzes televīzijā Go3. “Pēc neticami veiksmīga hita publicēšanas muzicējošu draugu pulciņš pārvēršas rokgrupā - viņus uzrunā ierakstu kompānija, piedāvājot nacionāla mēroga tūri. Galvenajiem varoņiem līdz matu galiem jāienirst pašmāju šovbiznesa pasaulē, kā arī jārada jaunas dziesmas, lai spētu noturēties uz svārstīgā popularitātes viļņa,” skan filmas anotācija.

Seriālā grupas līdera lomā iejutīsies reperis Reiks (Arvis Reiks), kurš ir arī viens no stāsta idejas autoriem. Pārējais aktieru - Mārtiņš Kalniņš, Niklāvs Kurpnieks, Elīna Bojarkina, Toms Kursītis, Ritvars Gailums, Elīna Pakalne un vēl kāds mākslinieks, kura vārdu filmas autori pagaidām neatklāj. Epizodiski seriālā vīdēs arī citas slavenības.

„Man bija jātaisa studiju darbs universitātē. Es domāju, par ko lai raksta, līdz nonācu pie idejas, ka vislabāk spētu izstāstīt savu personīgo iekšējo pieredzi par situāciju, kad paliec slavens. Gribēju parādīt, kā tas ir - redzēt mūzikas biznesu no iekšienes. Manos krājumos ir daudzi komiski atgadījumi, ko gribēju ielikt šajā seriālā, lai padalītos ar cilvēkiem ne tikai nopietnajā, bet arī smieklīgajā,” stāsta Reiks.

“Mana sākotnējā ideja nebija ar tik melnu humoru, kā šobrīd tas izvērties, taču tas ir pat daudz labāk, jo uz filmēšanas laukuma mums ir maksimāli jautri. Galvenais ir process, kuru no sirds izbaudām un mums ir lielisks garīgais. Ruslans (Ruslan Fradkin) ir ļoti smieklīgs cilvēks, kurš sarakstījis izcilu scenāriju. Mums ar pārējiem aktieriem pat ir ainas, ko nevaram sagaidīt, jo jau zinām, cik jautri un amizanti tas būs,“ piebilst Reiks

“Tējas laiks” producents ir Vadims Zaikovskis (Vadim Zaikovsky), kurš realizējis vairāk nekā 70 audiovizuālus projektus, sākot ar vietējām reklāmām, beidzot ar ārzemju pilnmetrāžas filmām un seriāliem. Jaunākie pašmāju projekti, kuros viņam bija izpildproducenta loma, ir populārie seriāli “Bezvēsts pazudušās”, “Nelūgtie viesi” un “Ierāmēts”.

Arī režisors un scenārija autors Ruslan Fradkin ir pielicis savu radošo roku daudziem audiovizuāliem projektiem, kas variē no mūzikas klipiem līdz pilnmetrāžas filmām. Viņš ir darbojies seriālos “Nelūgtie viesi” un “Bezvēsts pazudušās”, bet filmās “The Good Neighbor”, “Antero Varovainen ja Onnenkivi” un “Warhunt” kā režisora pirmais asistents. Drīzumā gaidāma pilnmetrāžas filma “Lostland”, kur Ruslans darbojies kā režisors. Starp citu, režisoram ir sava rokgrupa “Foxthroat”, ar kuru viņš devies tūrēs gan pa Latviju, gan pa Eiropas valstīm, līdz ar to seriāla notikumi ir balstīti arī uz viņa mūzikas karjeras pieredzi.