Ivars Pētersons savu 55. jubileju atzīmēs opernamā

© Publicitātes foto

Pēc pāris mēnešiem “latviešu Elviss Preslijs” Ivars Pētersons atzīmēs 55 gadu jubileju. Tam par godu 16. augustā Latvijas Nacionālajā operā notiks vērienīgs koncertšovs “Welcome to My World”, kurā tiks izpildītas gan Ivara oriģinālkompozīcijas, gan populāri 50. – 60. gadu hiti – no romantikas apvītām mīlas balādēm līdz pat enerģijas pilnai rokenrola klasikai.

Ivara Pētersona repertuārā galvenokārt ir 50., 60. un 70. gadu dziesmas angļu valodā. Viņa radošajā darbībā liela loma bijusi Elvisa Preslija mūzikai - šī rokenrola klasiķa dziesmas allaž tiek izpildītas Ivara koncertos un fiksētas ierakstos. “Man visticamāk nekad neapniks izpildīt lieliskās savulaik Elvisa dziedātās dziesmas, taču tikpat aizraujos arī ar savas oriģinālmūzikas piedāvāšanu klausītājiem,” saka Ivars Pētersons. “Jā, arī tās ieturētas 20. gadsimta 50. - 60. gadu stilistikā, jo tieši tā laika noskaņa mūzikas pasaulē man šķiet vistuvākā. Spriežot pēc klausītāju intereses - ne man vienīgajam, tādēļ būs milzīgs prieks atkal satikties nu jau kārtējā jubilejas koncertšovā.”

Koncertšovā Ivara grupai “Petersons Band” pievienosies stīgu orķestris Raimonda Ozola vadībā, “Mirage Jazz Orchestra” pūtēju grupa, dāmu vokālais trio “Diamond Voices”, pianists Gints Žilinskis, ģitārists Jānis Kalniņš un rokenrola deju grupa “Ķengurroks”. Programmā būs iekļauti arī Ivara Pētersona dueti ar Zani Dombrovsku, Elzu Rozentāli un Elīnu Krastiņu, kā arī “Latvian Blues Band” līderi Jāni Bukovski.

Vērienīgi koncerti, atzīmējot Ivara Pētersona jubilejas, jau kļuvuši par tradīcīju. 2018. gadā rokenrola mākslinieks savu 50 gadu jubileju atzīmēja ar solokoncertu “Sweet Fifty” Dailes teātrī, bet 2013. gadā turpat sarīkoja koncertu ar nosaukumu “Back to the Sixties”. Savukārt 40. dzimšanas dienas koncerts “The Songs of Elvis” norisinājās 2008. gadā Dzintaru koncertzālē.