Aleksandra Špicberga izdod eksperimentālā videografikas tehnikā veidotu mūzikas video

© Publicitātes foto

Mūziķu apvienība “AKA” ar talantīgo dziedātāju Aleksandru Špicbergu priekšgalā izdevusi jaunu eksperimentālā videografikas tehnikā veidotu mūzikas video “Avotā guni kūru”. Tā galvenā ideja - katra cilvēka dvēsele ir impulss kopīgas gaismas uzturēšanai visā pasaulē!

Īpatnējā dziesma “Avotā guni kūru” videoklipā mūziķu tēlus veido rakstu zīmes. “Svarīgi apzināties, ka visi mūsu tautas raksti ir mūsos pašos un tikai mūsu pašu spēkos ir rakstīt ar vien jaunus rakstus. Šis process ir nepieciešams, lai turētos harmoniskā mijiedarbē ar pasauli un viens ar otru,” par video iekodēto vēstījumu stāsta tā autors, dizainers-animators Kārlis Stiģis.

Kā stāsta Kārlis Stiģis, “videoklipa izveidē miksētas dažādas videografikas tehnikas - eksperimentāla ir kustības vektoru ekstrakcija no video un partikļu, jeb sīko daļiņu - rakstu, lāsīšu - piesaiste pie tiem.” Ja par pašu mākslinieku, tad viņš šobrīd dzīvo un strādā Vācijā. Piedalījies lielformāta projektos “Staro Rīga” (video instalācija “Virsotnes”) un Eirovīzijā, veidojot klipu un skatuves video noformējumu “Triānas Parka” dziesmai “Line”. Kārlis veidojis klipus arī grupai “Prāta Vētra” (“Tevis dēļ” un “Кak ja iskal tebja”).

“Avotā guni kūru” mūzikas autore ir dziedātāja Aleksandra Špicberga. Šis ir pirmais mūzikas ieraksts, kurā Aleksandra piesaka sevi ne vien kā izpildītāju, bet arī mūzikas autori. Dziesmu ierakstījusi mūziķu apvienība “AKA”, kurā bez Aleksandras vēl ir džeza mūzikas lielmeistari Atis Andersons un Kaspars Kurdeko. Ģitāras solo - Teodors Kerimovs. “Avotā guni kūru” ir singls no topošā dainu parafrāžu albuma. Albumā būs iekļautas visu trīs mūziķu oriģinālkompozīcijas un tautasdziesmu aranžijas.

Svarīgākais