Rešetins darinājis neparastu videoklipu Kasparam Markševicam

© Publicitātes foto

Romantiskais dziedātājs un Latvijas Radio 2 ētera balss Kaspars Markševics sadarbībā ar producentu Gintu Stankeviču klausītāju vērtējumam nodevis jaunu dziesmu “Tava karaļvalsts”, kurai tapis arī neparasts videoklips.

Dziedātāja Kaspara Markševica ieskatā “jaunais skaņdarbs “Tava karaļvalsts sasaucas ar šo laiku, kurā ik dienu nākas apzināties, cik mēs kā cilvēki esam nežēlīgi, dažkārt naidīgi noskaņoti viens pret otru, vienlaikus nelaimīgi.”

„Šajā dziesmā ir brīnišķīgi vārdi, par to, ka visi pulksteņi iet savu gaitu, un tā notiek mūsu dzīvē. Mēs nevaram apturēt laiku, katru sekundi kaut kas mainās. Notiek karš, mirst un arī dzimst bērni, bet, kad saulīte uzausīs, varbūt nelaimīgie pārstās bēdāties,” šīs dziesmas ideju skaidro Kaspars.

Videoklipa režisors Intars Rešetins izraudzījis neordināru ceļu un atteicies klaji ilustrēt dziesmas saturu. „Mēs apzināti radījām videoklipu bez konteksta ar dziesmas stāstu un paužam tajā attieksmi pret laiku, telpu un ģeopolitisko vidi, kurā šobrīd atrodamies. Mani iedvesmo Kaspara dzīvesstāsts, kas sasaucas ar dziesmu, un vēlējos parādīt, cik viņš ir lielisks un gaišs cilvēks. Kaspars ir cīnītājs, un videoklipa pamatā ir animācijas filma par mazu cilvēciņu, kurš rāpjas kalnā, iedvesmojot katru ticēt saviem spēkiem, protams, arī brīnumam,” skaidro Rešetins. Starp citu, videoklipu papildina kadri, kuros redzami ne tikai dziedātājs, bet arī pats režisors - tie filmēti kādā omulīgā kafejnīcā Āgenskalnā.

Ar dziesmu “Tava karaļvalsts” popmūzikā debitē mūzikas autors Nils Vētra, vārdus sacerējis liepājnieks Sergejs Abramovs. „Ar šo dziesmu vēlos dāvāt saules staru klausītājiem ne tikai mūsu zemē, bet arī tautiešiem, kuri pametuši valsti. Bieži ne pēc pašu gribas, bet dzīves situācijas piespiesti. Es labprāt vēlētos palīdzēt dzīves sagrautajiem likteņiem un noteikti ceru uz laimīgām beigām. Dzīve taču ir skaista, sevišķi, ja spējam vienoties kopīgā dziesmā, kā tas notiek Dziesmu un deju svētkos,” tā Kaspars Markševics.

Svarīgākais